24.1.09

Hyvä alku

Barack Obaman hallinnon aloitus on ollut hyvä. Messiaanisten odotusten jälkeen ainakin muutamat peruasiat ovat menneet eteenpäin. Guantanamo suljetaan, samoin muut salaiset pidätyskeskukset. Kidutus kiellettiin, tosin tätä ei sivistyneessä maailmassa kyllä pidä pitää minään saavutuksena.

Samaten tiukemmat lobbaussäännöt ovat hyvä asia. HS uutisoi tänään pienellä, että aborttia tukevien järjestöjen rahoituskielto poistettiin. Lisääntymis- ja seksuaaliterveysasiat ovat erittäin globaalisti erittäin tärkeitä, vaikka eivät näykään yleensä poliittisen asialistan kärjessä. On hyvä, että Yhdysvallat palaa järjelliselle tielle Bushin uskonnollis-fundamentalistisen seksistä pidättäytymislinjan jälkeen.

Ilmeisesti myös hallinnon julkisuussäännöt on käännetty päälaelleen. Kun Bushin hallinto salasi kaiken minkä pystyi, Obaman hallinto julkaisee kaiken, minkä salaamiselle ei ole erikseen perusteita.

Epäonnistumisia ja täysin väärää politiikkaa on varmasti tulossa roppakaupalla. Kuitenkn alku on ollut hyvä. Tosin kahdeksan vuoden pimeyden jälkeen siihen ei paljon vaadita.

No comments: