3.1.09

Huomio rekkajonoista ja Gazasta

Rekkajonot ovat aiheuttaneet paljon porua, ja aiheesta, etenkin Itä- ja Kaakkois-Suomessa. Pian jonot saattavat olla historiaa, kun autojen ja muun tavaran kysyntä Venäjällä hiipuu. Luvassa on lisää porua. Kemin, Hangon ja Kotkan satamakaupungeille voi käydä huonosti.

Gazasta. Minun on vaikea ymmärtää, miksi Israel toistuvasti tekee kaikkensa vahvistaakseen itselleen kaikkein vihamielisimpiä voimia. "Terrorismin lopullisesta kitkemisestä" on kuultu samaa satua jo kuinkakohan monta vuotta.

7 comments:

Anonymous said...

No mitä niiden israelilaisten sitten sinun mielestäsi pitäisi tehdä?

Tapio Laakso said...

Vetäytyä Länsirannalta.

Iskuihin voi toki vastata, mutta ns. samalla mitalla, ei tuhatkertaisella voimalla, jolla lähinnä teurastetaan siviileitä.

Ja Hamas kiittää kannatuksensa kasvusta.

Anonymous said...

Hamasin tavoite on tuhota Israelin kansa. Terrori ei siis lopu, vaikka Israel vetäytyisi Jerusalemista.

Tapio Laakso said...

Hamas tarvitsee toimiakseen väestön tuen. Kun Israel vetäytyy ja antaa palestiinalaisvaltiolle mahdollisuuden elää ja toimia niin ääriryhmien kannatukselta tippuu pohja pois. Tätä tietä Israel ei valitettavasti ole halunnut tähän mennessä kokeilla.

Anonymous said...

Jos Israel vetäytyisi kaikilta miehittämiltään palestiinalaisalueilta, alkaisi Fatahin ja Hamasin sisällissota välittömästi niiden taistellessaan uusien alueiden hallinnasta. Ja se siitä rauhasta.

Tapio Laakso said...

No mut sittenhän setvisivät keskenään. Tuo on erittäin surkea perustelu laittomalle miehitykselle ja siirtokuntien jatkuvalle laajentamiselle.

Anonymous said...

Hamasin pääasiallinen missio on ollut ja tulee aina olemaan Israelin tuhoaminen, ei palestiinalaisten itsenäisyys tai olojen parantaminen.

http://avalon.law.yale.edu/20th_century/hamas.asp

Tätä taustaa vasten Israelin vetäytyminen miehitetyiltä alueilta ei auta mitään, vaan Hamas jatkaa iskujaan katkeraan loppuun saakka.

Täytyy lisäksi huomioida, että Hamas on saavuttanut asemansa Gazassa kansanäänestyksellä. Terroritoimilla ja Israelin tuhoamisagendalla on siis palestiinan kansalaisten tuki takanaan.