22.9.08

Tekstarivaroitus liukkaudesta

Suomess tapahtui 7629 lonkkamurtumaa vuonna 2004, joiden kustannukset olivat 56 miljoonaa euroa. Rakennusviraston uusi palvelu tulee siis tarpeeseen.
Helsingin rakennusvirasto varoittaa tulevana talvena kaupunkilaisia liukkaista jalankulkukeleistä tekstiviesteillä. Uutta palvelua kokeillaan Lauttasaaressa ja Etu-Töölössä.

- Useimmat liukastumiset tapahtuvat silloin, kun keli on muuttunut nopeasti. Varoituspalvelun ansiosta yöllä syntynyt liukkaus ei pääse yllättämään, kun tekstiviesti varoittaa liukkaasta kelistä jo ennen uloslähtöä. Tosin liukkaus on usein hyvin paikallista, joten varovainen on syytä olla, vaikka varoitusta ei olisi tullutkaan, toimistopäällikkö Pekka Isoniemi rakennusvirastosta sanoo.

1 comment:

Kai Kuokkanen said...

Tätä systeemiä on kokeiltu myös Lahdessa, erittäin onnistuneesti. Murtumat ja muut vammat ovat vähentyneet dramaattisesti.

Maaginen vaikutus tuntuu olevan tekstiviestillä. Voisikohan ihmisille ruveta lähettelemään viestejä "muista tänään hymyillä", "jätä auto kotiin ja mene töihin bussilla" ? :)