11.9.08

Sähkökaapit on vapautettava

Stop töhryt -kampanjan purkaminen voitaisiin aloittaa sähkökaappien vapauttamisesta. Joka puolelta kaupunkia löytyvät sähkökaapit ovat luontainen vapaan ilmoittelun foorumi. Tällä hetkellä ihmisiä otetaan kiinni ja sakotetaan liisteröinnistä. Myös kaappien puhdistaminen on turhan aktiivista. Sähkökaapit vapaiksi ilmoitustauluiksi!

PS. Ville Niinistö kirjoittaa osuvasti metsäteollisuuden rakennemuutoksesta. "Ei yksi teollisuuden ala voi samaan aikaan kiristää kilpailuetua valtiolta, ja samalla vähentää reippaasti työvoimaansa Suomessa. Tällöin se haluaa vasemmistolaisen talousopin mukaista tukea valtiolta, ja oikeistolaisen talousopin avulla perustelee omaa työnantajapolitiikkaansa."

5 comments:

Jussi Heinämies said...

Sähkökaappien/ katumuuntajien käyttö ilmoitusalustana on käytännössä aika yleistä. Itse olen jo monen vuoden ajan teipannut oman kaupunginosan asukastapahtumien ilmoituksia niiden kylkeen, mutta varautunut myös poistamaan nen tapahtuman jälkeen. Mitään sakkoja ei ole koskaan tullut. Ehkä ratkaisevaa onkin, että ilmoitus voidaan myös vaivattomasti poistaa jälkikäteen. Ehdotan, että kaupunkilaiset ympäri Helsingin valtaavat sähkökaapit siistiin ilmoitteluun. En usko, että "Stop töhryille"- kampanjan vartijat lähtevät siitä ketään pamputtamaan.

Veikko Eranti said...

Toihan on kait se nykykapitalismin oppien mukaan elävien firmojen (ja näemmä myös oikeistolaisten talousteoreetikkojen) peruskuva siitä miten maailman pitäisi toimia.

Tai siis, jotenkin musta tuo Fannie Mae/Freddie Mac -diili on aika samantyyppinen. Tehdään riskibisnestä postmodernin kapitalismin epäluotettavimmilla ja spekulatiivisimmilla finanssituotteilla, ja kaikki yhdessä oletetaan, että jos homma menee käteen, valtio kyllä sosialisoi.

Eli siis kapitalismia, jossa kaikki voitot voi kerätä yksityisen ihmisen taskuun, mutta kun tarpeeksi iso tappio iskee, se sosialisoidaan. Hmm.

Anonymous said...

Onhan tuo nyt kaapin käyttäjien kannalta aika hankalaa, kun lukot ja muut on liimattu täyteen (nimim. kokemusta on), ja sitten muutenkin siitä syntyy sellainen sotkuinen kuva kaupungista, kun tuollaisia on pitkin ja poikin. Mielummin laitetaan vaikka sellaisia "Mitä, missä, milloin" pylväitä, joihin kaikkea tuollaista saa kiinnittää. Sellaisiahan K-Euroopassa ainakin on käytössä.

Toinen kysymys on tietenkin se, että onko tuollaisella ilmoittelulla ja kansalaisaktivismilla niin väliä nykyisessä nettiyhteikunnassa. Epäilen, että merkitys pienenee pikkuhiljaa olemattomiin.

Anonymous said...

Sä olet graffitien puolesta, kertoisitko mitä mieltä olet muista kaupunkitilaan liittyvistä kiistanalaisista ilmiöistä, vaikkapa kadulle virtsaamisesta?

Tapio Laakso said...

No kadulle virtsaamisesta olen sitä mieltä, että sen lopettamiseen ei pidä käynnistää massiivista nollatoleranssikampanjaa. Sen sijaan julkisten vessojen lisääminen taikka kahviloille/baareille velvoite päästää ihmiset vessaan toiminee paremmin.

Ja todetaan nyt vielä, että en ole sanonut graffiteista, että kaikki käy mihin paikkoihin tahansa.