25.9.08

Hajahuomioita

Muutama huomio Kauhajoen tapahtumiin liittyen.

-Kannatan aselakien tiukentamista. Aseen saannin vaikeuttaminen saattaa tehota tällaisiin tapauksiin, koska nämä tyypit eivät omaa yhteyksiä laittomien aseiden hankintaan. Lupa pitäisi myös ottaa pois helpommin. Ammuskeluvideo netissä riittää hyvin perusteluksi.

-On puhuttu netin valvonnan tehostamisesta. Valvonta on kuitenkin vaikeaa, sillä nythän valvonta onnistui, mutta reaktio oli virheellinen. Tiedolla ei tee mitään, jos sitä ei osata käyttää.

-Sama pätee mielenterveyspalveluihin, niitä tarvitaan lisää, samoin parempaa kouluterveydenhuoltoa. Kauhajoen oppilaitoksessa nämä kuitenkin olivat ymmärtääkseni kunnossa. Mielenterveyspalvelut eivät auta, jos palvelu ei kohtaa tarvetta.

-Yhteisöllisyyttä halutaan lisää. Kaikki yhteisöllisyys ei kuitenkaan ole hyvää. Tukahduttava yhteisöllisyys, joka kieltää erilaisuuden voi pikemminkin johtaa surkeisiin seurauksiin. Kouluammuskeluja on sattunut silmiinpistävän vähän suurissa kaupungeissa.

1 comment:

turisti said...

Entäpä metsästysaseet? Niitähän on tämä maa pullollaan, metsästystutkinnon suorittaminen on helppoa ja aseen hallussapitoluvan saa metsästysluvalla hulvattoman helposti. Pienellä tuunaamisella, johon ohjeita on netti pullollaan, saa vaikkapa metsästyskäyttöön tarkoitetusta pumppuhalikosta varsin näppärän ja helposti kuljetettavan aseen, jossa on tulivoimaa huomattavasti paljon enemmän kuin näiden surullisten tapausten käyttämissä pienikaliibereisissa pistooleissa yhteensä. Pumppuhalikolla voi myös ampua kertalatauksella aivan yhtä monta rundia kuin noilla pienoispistooleilla, mutta jälki on paljon karumpaa.

Ei aselain tiukentaminen ole mikään ratkaisu ongelmaan. Jos joku epätasapainoinen henkilö suunnittelee teilaavansa koulutoverinsa ja suunnittelee sitä kuukausia tai vuosia, niin se onnistuu kyllä, vaikka KAIKKI tuliaseet kiellettäisiin.

Ja mitä tapahtuu, jos suomalaisilta kielletään kaikki aseet. Maa on täynnä metsästäjiä, jotka nousevat kapinaan alta aikayksikön.