27.9.08

Europarlamentti kiristää autojen päästörajoja?

EUobserver uutisoi, että Europarlamentin ympäristövaliokunta on hieman yllättäen päättänyt pitää kiinni tiukoista päästörajoista henkilöautoille. Valiokunta vaatii, että uusien autojen hiilidioksidipäästöt on pudotettava 130 grammaan per kilometri vuoteen 2012 mennessä.

Vihreä europarlamenttiryhmä iloitsee asiasta. Suomessa uusien autojen keskipäästöt ovat tällä hetkellä hieman yli 160 g/km.

Päätös ei ollut vielä lopullinen vaan tarvitsee vielä koko europarlamentin siunauksen. Pitäkää silmällä meppejänne, jos välitte ilmastonmuutoksen torjunnasta.

2 comments:

Anonymous said...

Olen pahoillani, kysymykseni ei liity mitenkään autojen päästörajoihin.

Kirjoitit vaalikoneessa Helsingin asuntojakaumaa käsittelevään kysymykseen:

"Sosiaalisesti sekoittava asuntopolitiikka, jossa kaikille alueille rakennetaan kaiken tyyppisiä asuntoja on hyvää politiikkaa. Se takaa, ettei Helsinkiin synny vain köyhien tai vain rikkaiden asuinalueita. Linjauksesta on pidettävä kiinni kaikilla uusilla alueilla"

Miten Helsingille käy jos ympäristökunnat ja Helsingin varakkaat veronmaksajat eivät yhdy Helsingin kaupungin käsitykseen sosiaalisesti sekoittavasta asuntopolitiikasta. Eikö tällaisessa politiikassa ole nimenomaan kaikki ainekset ns white flight ilmiöön?

Tapio Laakso said...

Vastasin tärkeään kysymykseesi kokonaan omalla postauksella.