4.8.08

Opiskelijoiden asumislisä - perheellisten kummallinen kohtelu

Opiskelijoiden asumislisään liittyy puolison tulojen vaikutuksen lisäksi myös toinen kummallisuus: perheelliset opiskelijat siirtyvät automaattisesti yleisen asumistuen piirin, mikä vähentää heidän tulojaan. Lisäksi tuloraja, jonka jälkeen tuet pienenevät, laskee.

Tilanne on järjetön. Opiskeluaikana lasten hankkiminen on muutenkin vaikeaa, mutta tämä vielä vaikeuttaa tilannetta. En pidä siitä, että poliitikot kertovat ihmisille, millaisia perhevalintoja heidän pitää tehdä. Tämä pätee myös siihen, että lasten hankkimista ei pitäisi tehdä erityisen vaikeaksi esimerkiksi opiskelijoille.

SYL:n sosiaalipoliittinen sihteeri Johanna Nuorteva kirjoittaakin asiasta tänään HS:n mielipidesivuilla.

1 comment:

Madde said...

Asiaa!

Itsekin kirjoittelemassa juuri samaisesta aiheesta ja ehdinkin jo odotella SYL:n kommenttia Hyssälän jälleen vauhtiin polkaisemaan keskusteluun aiheesta. Asia koskettaa niin henkilökohtaisesti, ammattillisesti kuin ex-luottamustoimenkin kautta.

En usko, että tukijärjestelmällä sinänsä pystytään ohjaamaan yksilöiden lisääntymissuunnitelmia eikä se toki olisi tavoiteltavaa/ suotavaakaan... Merkittävää sen sijaan on, kuten toteat, se ettei tuen puutteen tulisi estää opiskelijaa hankkimasta perhettä.

Hyvin "puhuttu" ;)