26.8.08

Mainio sähkölasku

Tiilin ollessa loppukuusta nollilla, sähkölaskun lojuminen eteisen lattialla ei hirveästi huvittanut. Laskun sisältö oli kuitenkin mainio: -31,83 euroa. Olemme onnistuneet vuoden aikana kuluttamaan melkein 750 kWh arvioitua vähemmän sähköä. Tosin alkupäässä asuminen ei ollut vielä täysipainoista.

Lienee syytä jatkaa turhien valmiustilojen kyttäämistä.

4 comments:

Anonymous said...

Hieno juttu!

Paljonko teidän arvioitu vuosikulutus yhteensä on?

Meidän kerrostalokaksiossa sähköä kuluu noin 680 kWh vuodessa. Vuositasolla maksamme sähköstä jotain 100 euron luokkaa. Eli ei yhtään mitään. Hinnan pitäisi vähintään kymmenkertaistua!

Parhain terveisin
-Leo

Tapio Laakso said...

Jotain 1000 kWh, joten tuohon on vielä vähän matkaa. Luulen, että tuo meidän jääkaappipakasti ei ole kovin säästeliäs vehje. Tietty toi luku riippuuu siitä, onko joskus kotona vai aina vaan töissä :)

Rusto Kankaanpää said...

Palautusta tuli täälläkin ja peräti 450 euroa. Alun perin sähkölämmitteisen omakotitalomme kulutukseksi oli arvioitu 18 000 kWh ja kun se jäi vuodessa 10 300:aan niin palautus oli melkoinen. Mistä säästö? Noh, tuli asennettua ilmalämpöpumppu ja ollaanhan sitä muutenkin pihejä. Käsittämätöntä, että niitä asennetaan niin vähän (vaikka määrä onkin kasvanut eksponentiaalisesti).

kati vierikko said...

Hieno homma tosiaan. Miedän isossa kerrostalohuoneistossa (150 m2) kuluu vuosittain n. 2000 kWh. Kaikki valaistukset ovat energiasäästölamppuja. Kokkaaminen ja leipominen lienee yksi sähkönkäytön synti, mutta minkäs teet kun omatekemä sapuska maistuu.