12.8.08

Kriittinen pyöräretki kevyemmän liikenteen puolesta


Osallistuin tänään Helsingin keskustaa kiertäneelle Kriittiselle pyöräretkelle yhdessä 130 muun pyöräilijän kanssa. Tapahtuman taustalla on Maan ystävien liikennekampanja ja tarkoituksena on luoda kriittistä massaa parempien kevyenliikenteen olosuhteiden puolesta.

Kriittisiä pyöräretkiä järjestetään säännöllisesti ja se on yksi parhaimpia mielenilmaisuja, mihin on tullut osallistuttua. Viilettäminen alas Hämeentietä keskellä autokaistaa on hyvä kokemus. Enemmän tilaa kevyelle liikenteelle!

Seuraava Kriittinen pyöräretki järjestetään autottomana päivänä 22.9. Kokoontuminen klo 17 Havis Amandan patsaalla, Kauppatorilla.

1 comment:

antti k said...

Tapahtuma on tosiaan tunnelmaltaan jännä, mutta viilettämisestä ei oikein voida puhua. Kävelyvauhdilla mateleminen ei ainakaan minun mielestäni ole varsinaista pyöräilyä, ja niinpä osallistumiseni rajoittui pariin kertaan viime kesänä. Monien osanottajien ruosteiset, hajoamispisteissä olevat ajopelit, ryhmäajon lähes täydellinen osaamattomuus sekä epävarma ajotyyli aiheuttivat lähinnä myötähäpeää ja pitkästymistä. Mutta kannatan hankkeen päämääriä:)