8.8.08

Helsingistä Suomen homoystävällisin kaupunki

Bjarne Kallis (kd.) ihmettelee blogissaan 2.8. Ruotsin Örebron kaupunginvaltuutettujen aloitetta tehdä Örebrosta Ruotsin homoystävällisin kaupunki.
Vain Maltillinen Kokoomuspuolue ja KD ovat ihmetelleet, miksi Örebro ei voisi olla esimerkiksi Ruotsin urheiluystävällisin tai nuorisoystävällisin kaupunki.

Mielenkiinnolla odotan, mitä kaupunkia Vihreät tai Rkp tulevat pian ehdottamaan Suomen homoystävällisimmäksi kaupungiksi.


Helsingin pitäisi ehdottomasti olla Suomen homoystävällisin kaupunki! Kallion Karhupuistossa muuten sijaitsee Helsingin homoystävällisin lippakioski.

6 comments:

Nikke said...

"Äänesi on kallis, Bjarne Kallis."

Karhupuiston ympäristöstä voisi tosiaan saada Helsingin homoystävällisimmän kaupunginosan sen jälkeen kun kaupunki on julistettu Suomen homoystävällisimmäksi. Mitä muita varteenotettavia ehdokkaita tittelin saajaksi olisi?

Tiedemies said...

Tavallaan Kalliksen ihmettely on aiheellista - tosin meillä on tuskin samat syyt tähän ihmettelyyn.

Miksi eri kaupunkien pitäisi olla eri tavalla "homoystävällisiä"? Eikö kaupunkien pitäisi olla ystävällisiä seksuaalisuudesta rippuumatta? Jossain kohtaa menee raja, X-ystävällisyyden korostaminen alkaa herättää ärsytystä niiden ihmisten parissa, joiden mielestä X on ihan normaali ja arkipäiväinen asia.

Anonymous said...

Kyllä Bjarne kunnon populistina tietää mistä naruista pitää Keski-Pohjanmaalla vetää! Ainakaan Kokkolan ei kannattane titteliä tavoitella...

Ehkä siitä kuitenkin voi leipoa kunnon peikon viemään ne ääniä vihreiltä ja rkp:ltä syksyn vaaleissa. Olkiukko-uhkakuvia vastaan kun on helpompi taistella kuin todellisia ongelmia.

Tapio Laakso said...

Tiedemies on toki oikeassa tuossa.

Anonymous said...

Niin, onkohan jossain kaupunki, jossa homous olisi yksi ihmisenä olemisen malli siinä missä heterouskin (eikä poikkeus ihmisenä "siihen ainoaan" ihmisenä olemisen malliin)? Kenellekään ei tietenkään tulisi mieleenkään nimetä kaupunkia "heteroystävälliseksi".

Mitähän kaupungin "homoystävällisyys" mahtaa tarkoittaa? Sitä, ettei homoja kohtaan ole niin paljoa fyysistä väkivaltaa kuin muualla? Sitä, että heterot "suvaitsevat" homoja, koska nämä ovat hyvä kuluttajia?

Karhupuiston ympäristö saattaa olla Helsingin homoin (ja lesboin) kaupunginosa.

Se että kaupunginosa on "homo" merkitsee, ettei kenenkään tarvitse nimetä sitä "homoystävälliseksi"

riikka said...

Nikke, luulen että Karhupuiston ympäristö on samalla Helsingin homovihamielisin kaupunginosa. Meneppä homona homon elkein Kallionkulmaan tai Roskapankkiin, niin turpiinhan sitä tulee. En usko että moni homo uskaltautuu noihin Kallion karhujen paikkoihin. Sama meininki lienee kyllä kaikissa lähiökaljabaareissa.