15.8.08

Haarez: Tulevaisuus on Venäjän ja Kiinan?

Israelilaisella Haarez-lehdessä on julkaistu kiintoisa kolumni tulevaisuudesta, joka kuuluu Venäjälle ja Kiinalle. Autoritäärisellä kapitalismilla menee kovaa, eivätkä Bush ja Saakashvili ole asiaa parantaneet.

3 comments:

Anonymous said...

No johan oli nasu-korteilla ladattu artikkeli. Ei kyllä mielestäni mitenkään hirvittävän syvällistä analyysiä. Antaa erilaisen perspektiivin kyllä - Israelin näkökulma on kovin erilainen kuin Euroopan.

Tapio Laakso said...

Oliko se nyt niin nasu-kortin heiluttelua? Eikö tyyppi nimenomaan kiellä sen, että Putin olisi mikään uusi Hitler.

Pikemminkin se oli maalailua siitä, että lännen hegemonian kausi alkaa olla lopuillaan ja maailmasta on kovaa vauhtia tulossa moninapaisempi.

En pidä siitä, että Georgian kärjistämän kriisin tuloksena kaikenlainen Venäjä-viha taas nostaa päätään. Mutta ei tämä autoritäärisen kapitalismin malli mikään utopia ole. Valittevasti vain jatkuvien kaksoisstandardien vuoksi USA:n ja Euroopan on hieman vaikea osoittaa parempia reittejä.

Anonymous said...

Krugman kirjoittaa samasta aiheesta.

Mielenkiintoista on nähdä pidemmällä tähtäimellä mihin Kiinan kehitys johtaa: syntyykö sinne todellista R&D-toimintaa ja paikallisia "piilaaksoja", ja jos syntyy, miten ne vaikuttavat poliittiseen ilmastoon. Luovuus kun on (ainakin lännessä) aina vaatinut (Richard) Floridamaisen sallivan ympäristön.