8.8.08

Ensimmäinen vaalikone

Ensimmäinen vaalikone eli "sosiaalinen vaalikone" on auennut Facebookissa. Tässä vaalikoneessa on erityistä se, että käyttäjät voivat itse tehdä kysymyksiä:

Sosiaalinen vaalikone

Nähdäänköhän jo näissä vaaleissa kunnollisia toisen sukupolven vaalikoneita? Nimittäin sellaisia, joihin on mahdollista tehdä monipuolisia ristiinhakuja:
-vihreät ehdokkaat Helsingistä
-kasvissyöjät
-palveluiden julkista tuotantoa ensisijaisena pitävät

tai

Kuinka suuri osa keskustan ehdokkaista kannattaa verokevennysten kohdentamista pieni- ja keskituloisille. (Tämä on muuten kiinnostava tieto liittyen menossa oleviin budjettineuvotteluihin ja edellisiin vaaleihin...)

2 comments:

Tiedemies said...

Tätä jauhetaan nyt paljon, enkä siitä ole muilta jaksanut kysyä, mutta: Mitä sinun mielestäsi tarkoittaisi veronkevennyksen kohdentaminen pieni- ja keskituloisille?

Olisiko esimerkiksi ansiotulovähennyksen nostaminen sitä? Olisiko pelkkien alimpien marginaalien laskeminen sitä? Tulorajojen nostaminen?

Tapio Laakso said...

Kunnallisverotuksen perusvähennyksen korotus lienisi paras tapa. Näin verotusta kevennettäisiin myös niiltä, joilla ei ole ansiotuloja. Heidän verotuksensahan on paradoksaalisesti suhteellisesti kiristynyt kaikkien verokevennysten keskellä.