19.6.08

Vihreät jyräsivät

Eduskunta hyväksyi eilen lainmuutoksen, jonka mukaan poliisin määräämiä sakkorangaistuksia ei enää kuitata pois vankeutena. Päätös on hyvä. Ei pidä olla niin, että köyhät ja syrjäytyneet joutuvat vankilaan siitä, minkä rikkaat kuittaavat rahalla.

Pertti Hemmilä (kok.) ja Anni Sinnemäki (vihr.) keskustelivat asiasta eilisessä A-studiossa. Hienoin oli Hemmilän toteamus, että vihreä eduskuntaryhmä (14 edustajaa) ja ministeri Brax jyräsivät tässä asiassa keskustan (51 edustajaa) ja kokoomuksen (51 edustajaa) ryhmät.

Keskisuurellakin ryhmällä on vaikutusvaltaa.

3 comments:

jeb jeb said...

Niin, se jäi vielä minulle hieman epäselväksi, että millä tavalla nuo sakot sitten jatkossa sovitetaan? Eihän se nyt ainakaan niin voi mennä, että pienituoloinen perheenisä joutuu sakot maksamaan (ja tällä tavalla tuottamaan lapsilleen pettymyksen, kun asiaa x ei oman tötöilyn vuoksi voida hankkia/tehdä), kun taas naapurin moniongelmainen voi vain naureskella poliisin kirjoittamille rikesakoille? Ainakaan minusta tuo ei kuulosta kovin kaksiselta tasa-arvolta.

Sinällään tietenkin hyvä, ettei ihmisiä laiteta pikkujutuista linnaan (kammottaa ajatellakin paljon yksi päivä häkissä yhteiskunnalle maksaa), mutta mielestäni nuo rikkeet pitäisi kuitenkin jollain korvata, olkoon sitten vaikka yhteiskuntapalvelua.

Anonymous said...

Tämän hätäisesti laaditun lain seuraus on että ainoastaan työssäkäyviä ja muita maksukykyisiä rangaistaan, rahattomat selviävät samasta rikoksesta täysin ilman rangaistusta. Tämä on härski esimerkki siitä kuinka tasavertaisuus lain edessä ei toimi alkuunkaan. Demokratian kannalta on myös täysin käsittämätöntä kuinka tämä läpeensä älytön laki runnottiin väkivaltaisesti läpi eduskunnassa pienen marginaaliryhmän tahdon mukaisesti. Mitä lupasitte Keskustan ja Kokoomuksen herroille vastineeksi? Kuudennen ydinvoimalan?

t said...

Tämä oli velkalainsäädännön uudistuksen ja taiteilijoiden sosiaaliturvaratkaisun ohella paras muutos tällä vaalikaudella. Brax on toden totta loistava ministeri.