23.5.08

Yhteisöraha on eri rahaa?

Toverit vasemmalla näyttävät saavan oman osansa vaalirahoitussotkusta. Puolustuspuhe on vähintäänkin kiinnostava: yhteisöraha on eri asia. Näin sanovat Martti Korhonen (vas.) päivän Kansan Uutisissa ja Kimmo Kiljunen (sd.) Uusisuommi.fissä.

Korhosen ilmoituksessa on 22 000 euroa "valtakunnallisilta työväenjärjestöiltä". Korhonen yksilöi: "Se on tullut Ohjelmatyö ry:n kautta. Sovimme etukäteen, että minun kampanjassani ei ole bisnesrahaa, jotta ei synny sidonnaisuuksia tai kytkentöjä. Rahat ovat Vasemmistoliiton lähellä olevien yhteisöjen rahoja, jotka järjestettiin tätä kautta." KU: Eikö summaa ole syytä eritellä? "Se ei ole minun tehtäväni. Kyse on yleishyödyllisestä yhdistyksestä, joka tekee tilinpäätöksensä ja selvityksensä."

Onko demareiden ja vassin linjaus nyt ihan oikeasti se, että ay-liikkeeltä tai heitä lähellä olevilta yhteisöiltä tullutta rahaa ei tarvitse eritellä, koska se on luonteeltaan "hyvää" rahaa?

3 comments:

Jari Suominen said...

Arto Nyberg on hyvä toimittaja.Hänen vieraanaan ollut Tapani Yli-Saunamäki, joka on tullut tunnetuksi vaalirahajupakan taustayhdistyksen puheenjohtajana ja liikemiehenä, alkoi hikoilla kun Nyberg veti esiin Yli-Saunamäen omassa eduskuntavaalikampanjassaan 2003 kirjoittamat asiat.Herra oli silloin kehunut, ettei häntä voi kiristää tai painostaa koska hän on itse rahoittanut kampanjansa.Nyt halusi Nyberg tietää voiko Kehittyvien Maakuntien Suomi-yhdistyksen rahoittamia kansanedustajia painostaa.Tähän ei tullut kunnon vastausta-vain typerää vakuuttelua.

Nämä herrat puhuvat itsensä pussiin ja mikä vielä pahempaa:leimautuvat takuuvarmasti syyllisiksi vaikka eivät olisi painostaneetkaan.

Tämä kepulijoukkio olisi ajettava ulos hallituksesta.Alkaa kyllästyttää heidän ylimielinen ja typerä touhunsa.Myös hallituksen olisi erottava mitä pikimmin ja uudet vaalit tulisi järjestää.Vain siten voi politiikkaan palautua uskottavuutta.

Vasemmisto on perinteisesti saanut tukea sitä lähellä olevilta tahoilta.Kytkös näihin yhdistyksiin on julkinen ja itsestään selvä.Mitään salakähmäistä ei ole esim. Martti Korhosen saamilla rahoilla.Niitä ei ole annettu siksi , että joku jobbari saisi rakennella bideeparkkeja keskelle metsää.
Yhteisöraha on eri rahaa silloin, kun sen antaminen on poliittinen toimi.On eri asia lahjoa joku kaavoitusasia läpi.

Tapio Laakso said...

Miksi Martti Korhonen ei sitten voi eritellä saamiaan rahoja? Se on hyvin yksinkertaista. Lisäksi se toisi lisää painoarvoa muiden arvostelemiselle.

Vasemmiston vaalirahan keskeinen kysymys lienee se, miksi jotkut ehdokkaat saavat tukea ja toiset eivät. Nämä sitoumukset eivät ole niinkään elinkeinoelämään vaan johonkin muuhun poliittiseen linjaan esim. Vasemmistoliiton sisällä.

Jari Suominen said...

Olen samaamieltä kanssasi.Martin pitäisi julkistaa rahoitus.Kateellinen en hänelle ole.
Luulen että ainakin Vasemmistoliitto pyrkii keskittämään niukat voimavarat näkyville toimijoille.En siis tiedä asiaa, mutta tämä on mutu-tuntuma.Itse käyn kampanjaani työmarkkinatuella.Ainoa rahoitus mitä tiedän olevan tulossa on oman yhdistykseni kassa, jossa on 300 euroa neljälle ehdokkaalle :).
Kyllä vasemmistossakin varmaan on kähmintää pinnan alla, mutta uskon sen olevan aika viatonta näiden Esko Ahon kavereiden rinnalla.