19.5.08

Töölön tukiasunnot on rakennettava

Kirjoitin aiemmin tuetun asumisen lisäämisestä asunnottomuuden vähentämiseksi. Kuten tuolloin arvelin poliittista tahtoa tarvitaan nimenomaan siihen etteivät paikalliset Not In My Backyard -liikkeet pääse kaatamaan hankkeita.

Tänään ainakin Uutislehti 100 kertoo joidenkin töölöläisten nousseen vastustamaan Sininauhaliiton tuetun asumisen hanketta Ruusulankatu 10:ssä. Ilmeisesti asunnottomat alkoholistit ovat parempi juttu kuin jossain asuvat alkoholistit.

Hanke on vietävä läpi ja näitä tulee vielä paljon lisää, jotta erittäin tärkeä pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämisohjelma pystytään viemään läpi.

Tarvitaan vastaliike tuetun asumisen puolesta!

3 comments:

Tiedemies said...

NiMBYily on ihan yleinen ongelma, mutta ei siitä ole mitään syytä paheksua ihmisiä. Jos haluamme, että ihmiset saavat osallistua päätöksentekoon, heillä on oltava oikeus myös sellaisiin mielipiteisiin ja sitä kautta sellaisiin päätöksiin, jotka eivät ole "ylhäältä katsoen" hyviä.

Tapio Laakso said...

Ihmisillä on ehdottomasti oikeus kaikenlaisiin mielipiteisiinsä. Samoin minulla on oikeus vastustaa näitä mielipiteitä.

Koska olen jossain pienessä päättävässä asemassa kaupungissa + ehdolla vaaleissa niin on myös yleisen äänestäjänturvan mukaista sanoa suoraan, että en tämän tyyppisiä vetoomuksia tue.

Toivottavasti joskus nämä porukat lähtisivät liikkeelle siitä, että he yhdessä näitä tukiasuntoja tms. rakentavien tahojen kanssa istuisivat alas ja miettisivitä, miten varmistetaan asioiden kulkeminen parhain päin.

Anonymous said...

Itsekin olin ennen kovasti vastaan tällästä NiMBYilyä, mutta sitten sekava huumeiden käyttäjä ryösti minut puukkoa kaulallani pitäen. Kärsin yli vuoden jonkinlaisesta posttraumaattisesta oireyhtymästä. Sen jälkeen en ole halunnut päihdeongelmaisia ympäristööni.