30.5.08

Pamfletteja vai peflettejä

Kollegani ja Vihreän Langan uusi verkko kolumnisti Timo Riitamaa vaatii pamfletisteilta lisää konkretiaa asioiden muuttamisesta.
Olisiko jo tarpeeksi monta kertaa järkytytty siitä, kuinka kuntalainen on nykyään asiakas, kun noin käytännön maailman pelastamisen kannalta tolkullista olisi viimein uppoutua siihen, mitä asialle täytyy tehdä?

Yksi konkretia voisi olla valtion tuottavuusohjelman heivaaminen. Luulisi, että jotkut hälytyskellot soisivat, kun VM:n oma selvitys sanoo, että ohjelma on kehno. Kannatan tuottavuutta ja tehokkuutta. Pelkässä henkilöstön vähentämisessä tai ihmisten loppuun ajamisessa ei ole kyse kummastakaan.

3 comments:

Sini Terävä said...

Älyttömintähän tässä on se, ettei ole edes tarkoitus säästää. Enemmistö ihmisten vähentämisestä saaduista rahoista ohjataan takaisin ministeriöille. On sitten rahaa muttei ihmisiä tekemässä töitä. Kovin järkevää.

Jari Suominen said...

sosiaali-ja terveyspalveluissa, samoin kuin kulttuurissa , olisi aiheellista puhua sosiaalisista investoinneista.Niiden tuotto ilmenee parempana kansanterveytenä ja siinä, että on muitakin arvoja kuin raha.

Tapio Laakso said...

Kannattaa oikeasti lukea tuo raportti, johon viittaan. Se on melko tylyä kamaa.