30.5.08

Lasten kimppuun käyvät narkkarit?

Yksi keskeinen tukiasuntoihin liittyvä kysymys on ollut lasten turvallisuus. On esitetty uhkakuvia lasten kimppuun käyvistä narkkareista. Vähemmästäkin jokainen vanhempi pelästyy.

Minua kiinnostaisi nyt tietää, onko meillä tällaisia tapauksia? Käsitykseni on, että narkkarit nahistelevat lähinnä keskenään ja väkivalta liittyy esimerkiksi velkojen perintään.

Onko meillä dokumentoituja tapauksia siitä, että narkkari kävi lapsen kimppuun? Onko näilä tapauksilla ollut yhteyttä lähellä sijaitsevaan palveluut, jota kyseinen tyyppi on käyttänyt?

6 comments:

jeb jeb said...

"Minua kiinnostaisi nyt tietää, onko meillä tällaisia tapauksia? Käsitykseni on, että narkkarit nahistelevat lähinnä keskenään ja väkivalta liittyy esimerkiksi velkojen perintään."

Eipä noita ainakaan minun tiedossani ole, mutta eihän se tarkoita sitä, ettei moisia voisi tulla. Itsekään en pidä tuollaista uhkaa hirveän realistisena, mutta en myöskään haluaisi olla se henkilö, joka joutuu menemään vanhempien luokse kertomaan, että heidän lapsensa on saanut narkkarilta selkäänsä.

Mielestäni isompi ongelma on ns. normaali huumeissa olo. Siinä ei välttämättä ihan hirveästi jaksa miettä kuinka ainessa on, kun pitää autolla lähteä liikkeelle yms. Lisäksi uskoisin, että tuollainen asuntola myös houkuttelee narkkarin kavereita käymään vierailuilla, ja jotenkin en jaksaisi uskoa, että ilman tappeleluja moisesta selvitään.

Ehkä olen tylsä ihminen, kun en jaksa kuunnella muitten huutoa ja tappelua keskellä yötä ja lisäksi olen vielä pelkuri, kun en välttämättä haluaisi mennä näille ihmisille asiasta huomauttamaan.

Tapio Laakso said...

Sininauhasäätiö kertoo Ruusulankatu 10:ä käsittelevällä sivullaan, että paikalla tulee olemaan aina henkilökuntaa. Heidän tehtävänsä on puuttua mahdollisiin häiriöihin ja heihin pitäisi myös olla matala kynnys ottaa yhteyttä.

Tukiasuntoja on jo ja on tulossa ympäri Helsinkiä. Nimenomaan tällä tavalla mahdollisia häiriöitä jaetaan tasaisesti eri puolille kaupunkia. Esimerkiksi Itä-Helsingissä on jo nyt huomattavasti enemmän erilaista sosiaalista asuntotuotantoa.

Ns. Piritorin ympäristössä melko paljon oleilevana, täytyy sanoa, että kaahailevista narkkareista tai mekastajista ei ole ollut juurikaan häiriötä.

Anonymous said...

Sosiaalinen asuntotuotanto on tehnyt Itä-Helsingistä niin kauhean paikan, että sosiaalisesti asutettavatkaan eivät kestä asua siellä.

Tapio Laakso said...

Käsittääkseni kuitenkaan Itä-Helsingin asuntojen hinnat eivät ole romahtaneet. Nähdäkseni anonyymille väitteelle ei siis ole pohjaa.

Joillain alueilla tosin hintakehitys on ollut hitaampaa kuin muualla kaupungissa, mikä on tietysti huolestuttava signaali.

Anonymous said...

"Itä-Helsinki on huora ja Itäkeskus sen vittu" Kyllä Itä-Helsingin suuren
pojan Steen "Seppo Lampela" Christensenin yhteiskuntakriittisestä
taiteesta saa aika lohduttoman kuvan seudusta.

http://www.steen1.com/sanat-veri-vetaa.php

Mirka said...

"Anonymous":

Sosiaalista asuntotuotantoa ei tulisikaan keskittää näin voimakkaasti yhteen paikkaan vaan hajauttaa ympäri kaupunkia.

Helsingin tuleekin välittömästi alkaa rakentamaan tukiasuntoja Eiraan.

Terv. entinen Kontulan asukas