6.5.08

Helpompaa matkustamista serbeille

EU states to offer free visas to Serb applicants.

Vapaa liikkuminen on paras tapa vauhdittaa Balkanin epävakaiden alueiden integroitumista muuhun Eurooppaan. Suomen pitäisi mennä tarjoukseen mukaan. Tarjouksen ovat tehneet Ranska, Slovenia, Saksa, Itävalta, Kyrpos, Tanska, Espanja, Viro, Kreikka, Unkari, Italia, Liettua, Luxembourg, Slovakia, Ruotsi, Tsekki ja ei-EU-maista Norja.

2 comments:

Hannu Visti said...

Miksi Serbiasta tulevilta pitäisi vaatia turistiviisumia laisinkaan?

Maassa on 7,5 miljoonaa ihmistä, talous kasvaa kohisten. Ne, jotka sieltä haluaisivat vapaata turisti- ja bisnesmatkustamista hyödyntäen tulla laittomasti poimimaan appelsiineja EU-alueelle, ovat kokonaisuudessaan vähemmän kuin mitä Bulgariasta, Romaniasta ja Puolasta muuttaa pelkästään Britanniaan vuodessa.

Työlupa niiltä tietysti kuuluu vaatia kuten muiltakin ETA-ulkopuolisilta, mutta turistien ja bisnesmiesten simputtaminen tuntuu tuon maan nykytilanteen tapauksessa täydellisen turhalta.

Anonymous said...

Mä oon tottakai kanssa sitä mieltä että serbien kannalta, ja myös Euroopan, olisi hyvä päästää serbejäkin matkustamaan länteen, eikä pakottaa heitä eristyksiin.

Mutta mutta. Tuo väliaikainen viisumin hinnanpudotus oli ehkä törkeintä valtapolitiikkaa mitä EU-maat ovat vähään aikaan harrastaneet vaikuttaakseen toisen maan vaalituloksiin. Onnistuneesti, onneksi. Olisin olettanut että noin töykeä ja törkeä lahjontaprojekti olisi osattu kilarinationalistien toimesta hyväksikäyttää liberaaleja vastaan... Onneksi kävi toisin. Toivottavasti viisumipakosta päästään, mutta nämä väliaikaistaktikoinnin ovat oikeasti mielestäni järkyttäviä.