1.11.07

Uusiutuvan syöttötariffit nyt

EK:n ilmastotarina on aina yhtä surullista kuultavaa. EK:n hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin evästää hallitusta kertomalla, että EU:n ilmastoneuvotteluissa lähtökohtana on oltava, että Suomen ei pidä tehdä mitään millekään.

Herlin sulkee pois myös tulevaisuuteen suuntautumisen STT:llä:
Herlin myös kommentoi hallituksen sisältä kuuluneita "huolestuttavia kaavailuja", että uusiutuvaa energiaa ryhdyttäisiin tukemaan syöttötariffein. Hän sanoi, että siinä sähkön käyttäjät pantaisiin tukemaan kannattamatonta sähköntuotantoa. Se taas nostaisi sähkön hintaa entisestään.


Tuulivoiman syöttötariffit eli takuuhintajärjestelmä on käytössä Suome lukuunottomatta lähes kaikissa muissa EU-maissa. Tulokset ovat olleet vakuuttavia ja tuulivoiman osuus sähkön tuontannosta on noussut merkittävästi. Tämä on nimenomaan panostamista tulevaisuuteen, alaan, joka kasvaa ja kehittyy maailmalla hurjaa vauhtia. Kyse on bisneksestä, jossa on jotain tulevaisuutta, mutta Herlin&Co. ilmeisesti uskovat, että pelkkä mätänevä puujalka kannattelee Suomea kunnes ilmanstonmuutoksen nostama merenpinta meidät täältä häätää.

No comments: