30.8.07

Kuulumisia

Syksy tuntuu alkavan. Yliopiston päärakennuksella (ihanat wlanit) on aivan erilainen vilinä kuin vielä viikko sitten. Syksyn innoittamana yritän taas ottaa blogaamisen tosissani.

-Olin tiistain ja keskiviikon Savonlinnassa vihreän eduskuntaryhmän kesäkokouksessa. Budjetti- ja muiden keskusteluiden lisäksi opin paljon norpan suojelusta. Verkot pitäisi saada Saimaalta kuriin.

Pitäisi perustaa sellainen epäeettisestä liiketoiminnasta luopuvien duunarien erityisperustulo (esim. 2000e/kk). Sen saisivat luopuvat turkistarhaajat, luopuvat Lapin vanhojen metsien metsurit ja luopuvat Saimaan verkkokalastajat (katiskat ja mato-onki käy). Rahat voitaisiin ottaa vaikka niistä maatalouden ympäristötuista.

-Taisin olla eilen telkkarissa Jukka Relanderin ohjelmassa puhumassa vasemmiston tulevaisuudesta. En yleensä katso omia esiintymisiäni (eipä ole telkkariakaan).

-Vapaaliikkuvuus-verkosto järjestää ensi viikolla toimintaa Metsälän säilöönottokeskusta (lue: siirtolaisvankilaa) vastaan. Pitäisi mennä puhumaan.

-Faceboon on todella addiktoiva.

5 comments:

Mirka Muukkonen said...

Kuulostaa hyvälle tuo epäeettisestä liiketoiminnasta luopuvien duunarien erityisperustulo. Kannatetaan :)

Veikko Suvanto said...

Mitä epäeettistä on verkkokalastamisessa?

Veikko Suvanto said...

Tuon Relanderin ohjelman voi muuten käydä katsomassa myös netissä, jos olet kiinnostunut:

http://areena.yle.fi/toista?id=783881

Matti said...

Olen usein sanonut samaa:älyttömiä elinkeinoja perustellaan työllisyydellä, vaikka on selvää, että kyse on vain pienestä määrästä jäärien työpaikkoja. Heidät voisi vaikka ostaa pois niistä töistä. Peustetaan Kanarian saarille eläkeläissiirtokunta, josta he voivat halvalla lunastaa paikan. Luonnollisesti asia pitää ilamista diplomaattisemmin.

Usein kyse on kuitenkin myös itsemääräämisoikeudesta ja vallasta. Vihreys ei menesty maalla, koska vihreät nähdään kaupungista tulevina paremmintietäjinä. Se vaikuttaa ulkoa tulevalta määräilyltä. Tästä on muistaakseni oikeaa tutkimustietoakin jossain. Ympäristöasioita vastutetaan, koska ne koetaan puuttumisena ja pomottamisena. Voit ehkä ymmärtää, jos kuvittelet tilanteen, jossa tamperelaiset ryhtyisivät sanelemaan teille helsinkiläisille kuinka saatte toimia omassa kaupungissanne.

Tapio Laakso said...

Verkkokalastaminen liittyi Saimaaseen ja Saimaan norppiin, jotka jäävät kiinni verkkoihin. Verkkoja ei kai tarvitsisi ihan kokonaan kieltää, mutta rajoituksien laajuutta ja aikaa lisätä merkittävästi.