6.8.07

Hallitus, budjetti ja oppositio

Hinkstoona ihmettelee oikeiston ja vasemmiston paikkoja, kun demarit syyttävät hallitusta verotuksen kiristämisestä. Budjettiesitys tuli, mutta vieläkin tuntuu, että oppositio ei ole saanut rivejään järjestykseen. Ennen kesätaukoahan demarikansanedustajat eivät äänestelivät aivan miten sattuu, kun uusi oppositioasema oli vielä hukassa. Esaltakin odottaisi hieman enemmän puhtia hallituksen lyömisessä. Jotenkin valitus siitä, että hallitus ei korjaa toisen asteen opiskelijoiden opintotuen ongelmia ei ole kovin uskottavaa.

Olen jo jonkin aikaa odotellut, että vihreiden hallituksessa olon karummat puolet alkavat paljastua. Ns. shit hits the fan... Mutta ilma taitaa olla siihen vielä liian kesäinen.

7 comments:

Esa Suominen said...

Kesäterässä näes itse kukin.. ;) Nythän ollaan vielä pelkkien ennakkotietojen varassa, eiköhän tästä saada keskustelua aikaan kunhan lukemia alkaa tippua. Ja demarien pitäisi ilman muuta vääntää vaihtoehtobudjetti.

Mutta eikö toteamukseni, johon viittasit, ole mielestäsi aiheellinen? Jos rahaa on kaikkiin mahdollisiin opintoetuuksien parantamisiin, niin mikäs siinä, nostetaan opintorahaa, tulorajoja ja poistetaan toisen asteen optuun vaikuttavat vanhempien tulorajat. Jos taas kaikkeen ei ole varaa, niin minusta oikeudenmukaisempaa olisi ollut lähteä liikkeelle sieltä, missä epäoikeudenmukaisuus on suurin eli vanhempien tulorajoista, joille ei ole mitään perusteita. Hallitus ei ajattele näin, mm. hallitusohjelmassa ei näitä rajoja mainita. Eli mikä kritiikissä ei ollut uskottavaa?

Mirka Muukkonen said...

Demarit harjoittivat hallituksessa ollessaan Paavo Lipponen keulakuvanaan erittäin oikeistolaista politiikkaa. On yllättävää, että demareita ylipäänsä kutsutaan enää vasemmistolaisiksi.

Täten demareiden on myös erittäin hankala lähteä tekeämään uskottavaa vasemmistolaista oppositiopolitiikkaa.

Tapio Laakso said...

Toki pitäisi 2. asteen tulorajoja korottaa, ei siinä mitään, uskottavaa vain ei ole pauhaaminen asiasta, kun demarit eivät saaneet 12 vuodena aikana koskettua opintorahaan millään tavalla.

Käsittääkseni muuten tekin piditte kyllä sinä ykkösprioriteettina sitä +15% korotusta, joka tulee.

Mut joo, seuraavaksi vain opiskelijajärjestöjen yhteiskampanja noita vanhempien tulojen vaikutusta vastaan pystyyn.

Esa Suominen said...

Mitä tulee noihin kyseisiin tulorajoihin viime vaalikaudella, niin demarit hoitivat niihin korotukset viime vaalikaudella, kuten varmasti muistat ja tiedät. Muiden osallistuminen tuohon hankkeeseen oli lähinnä mallia: "emme aktiivisesti torpedoi".

Korkeakouluopiskelijoilta lienee turha (toivottavasti olen väärässä) odottaa minkäänlaista solidaarisuutta toisen asteen opiskelijoille. Ainakin joka kerta aiemmin kun Sakki ja lukiolaiset ovat ajaneet tulorajojensa sijaan jotain SYLn tavoitetta, on apu otettu vastaan sillä perusteella, että "sitten seuraavaksi ainoa yhteinen tavoite on se teidän tavoitteenne". Ja joka kerta tämä puhe jää puheeksi. Yhteistyötä meille, lämmintä kättä teille.

Mirkalle toteaisin, että vassaritkin voisivat pikku hiljaa vaihtaa levyä. Vääntö loppui tuosta grammarista jo muutamat vaalit sitten ja se kyllä näkyy Vasemmistoliiton vaalikannatuksessa. Ja eikös se Vasemmistoliitto ollut muuten mukana niissä Lipposen hallituksissa?

Tapio Laakso said...

Rekon kritiikki on demareita tiukempaa.

Mirka Muukkonen said...

Esa:

Ja demareilla on pokkaa puhua muiden puolueiden vaalituloksista keväisten eduskuntavaalien 2007 jälkeen?

Menosta päätellen demarit ne vasta parhaita ovatkin opastamaan grammarinvaihdosta ;)

Mirka Muukkonen said...
This comment has been removed by a blog administrator.