24.5.07

Squat Karku, Smash Asem, B-luvat

Talon valtaajat näyttävät taas aktivoituneen, Katajanokalta (Vyökatu 3) on vallattu Squat Karku. Tänään ohjelmassa näyttää olevan leffailta (klo 19). Kaikki tuki valtaajille, epäkaupallisia itsehallinnollisia tiloja ei tässä kaupungissa ole liikaa.

86 syytteet Smash Asemista. Paavo Arhinmäen ja Suomen Kuvalehden valokuvaajan saamat syytteet kuvastavat sitä, että kyse on ilmeisesti täysin poliittisesta oikeudenkäynnistä. Syyttäjän toiveena lienee pelotella ihmisiä osallistumasta mihinkään ikinä edes katsojina. Veikkaan, että suurin osa syytteistä kaatuu omaan mahdottomuuteensa.

Euroopan Neuvosto arvostelee B-lupia. Hyvä, että ihmisoikeusinstituutiot puuttuvat tähän asiaan. Samalla pitää kyllä ihmetellä sitä, kuinka hiljaisia suomalaiset ihmisoikeusjärjestöt ovat asian kanssa olleet. Onneksi on B-lupakampanja.

3 comments:

Anonymous said...

"Kaikki tuki valtaajille,"

Kaikki tuki laittomuudella? On siinä meillä pikkupoliitikon alku. :-D

"epäkaupallisia itsehallinnollisia tiloja ei tässä kaupungissa ole liikaa."

En tiedä tarkemmin tuon rakennuksen omistusuhteita mutta varmasti sen joku omistaa. Voiko sinun mielestäsi ottaa luvatta haltuun (=varastaa) toisen omaisuutta ja todeta sen siten vain muuttuneen epäkaupalliseksi ja itsehallinnolliseksi?

Tämä todella askurruttaa mieltäni.

Tapio Laakso said...

Minusta Suomeen pitäisi saada laki, joka laillistaa tyhjillään pidempään olleiden rakennusten valtaamisen. Tämähän on käytäntö muutamissa Euroopan maissa.

Ja tosiaan vielä kerran kaikki tuki valtaajille, joita parhaillaan häädetään.

Anonymous said...

Miksi muuten et julkaise tänne postattuja kommnetteja? Onko liian vaikeita kysymyksiä?