2.5.07

Euromayday Helsinki

Helsingin Euromayday-tapahtuma sujui varsin mukavasti. Tosin pääpaino oli poliittisten sisältöjen sijaan karnevaalitunnelmissa.

Se, että tapahtuma järjestettiin, oli tärkeää, koska monet ovat olleet hieman pelokkaissa tunnelmissa Smash Asemin -tapahtumien jälkeen. Nytkin useat paikalla olleet pelkäsivät, että poliisi eristää koko mielenosoituksen. Etenkin, kun poliisi oli rakentanut Kampin keskuksen edessä olevalle Narinkka-torille tarkoitukseen sopivan karsinan. Ihmiset järjestäytyivät kuitenkin karsinan ulkopuolelle ja kulkue pääsi lähtemään sovitusti.

Joitain kiinniottoja tapahtui, mutta käsittääkseni ne menivät aika pitkälle yleisen vapputunnelman piikkiin.

3 comments:

Lotari said...

Suhteellisen siistiä oli juu, niin poliisin kuin mielenosoittajienkin puolesta. Ainoastaan aivan loppuillasta tapahtunut mellakkapoliisien ilmestyminen Tokoinrantaan jätti hieman karvaan maun suuhun.. Siitähän ei suuremmin ole mediassa ollut puhetta (ehkä parempikin niin), mutta muutamia kuvia on nähtävillä sivuillani:
http://www.sikaheimo.com/vappu07/

Blogista löytyy tarkempi selostus tapahtumista.

Elena said...

Tämä oli ensimmäinen vuosi, kun en osallistunut EuroMayDayhin. Toivottavasti ensi vuonna palataan taas alkuperäiseen poliittiseen tarkoitukseen eli prekariaatin vappujuhlaan. Mun mielestä oli tosi mageeta, miten niin paljon nuoria (ja toivottavasti vanhempiakin) saatiin mukaan työpoliittiseen mielenosoitukseen kahtena edellisenä vappuaattona.

Tietysti kannatan vapaata kaupunkitilaa jne., ja osoitan mieltä sen puolesta, mutta jonain toisena päivänä.

Anonymous said...

EMD oli kyllä tänäkin vuonna prekariaatin vappujuhla. Tarkoituksena oli ilmeisesti vain tuoda esille miten kaupunkitilaa käytetään prekariaatin kontrolloimiseen. Ei ehkä yhkä konkreettista kuin vaatimus perustulosta (jota myös ajettiin, vaikkakin säästöliekillä), mutta aihe joka on tiiviisti yhteydessä kasvavaan prekarisaatioon. Tämä yhteys nousee harvoin esille julkisessa keskustelussa.