10.4.07

Portugali hyväksyi abortin

HS kertoo Portugalin hyväksyneen abortin. Hieno uutinen vaihteeksi, jotkut asiat sentään etenevät. Muutamia häpeäpilkkuja Euroopassa vielä tämän asian saralla on, mm. Malta, jossa jopa jälkiehkäisy on kielletty.

5 comments:

Jehki said...

Tämä on todella hieno uutinen. Nähtävästi vanhoillisimmatkin Euroopan kolkat taipuvat hiljalleen arvoliberaaliin suuntaan. Toivotaan, että suuntaus on pysyvä.

Maltalla ei muuten muistaakseni ole avioerokaan mahdollinen.

vihru said...

"Nähtävästi vanhoillisimmatkin Euroopan kolkat taipuvat hiljalleen arvoliberaaliin suuntaan."

Ikävä kyllä Euroopan vanhoillisimpia kolkkia ovat islamilaisten maahanmuuttajien asuttamat lähiöt. Laeista piittamatta niissä on abortti ja lukuinen muukin asia kielletty. Näissä lähiöissä keskimääräinen syntyvyyskerroin on ylitse 4 /nainen. Eli pelkällä syntyvyydellä väestömäärä tuplaantuu yhtä sukupolvea kohden. Kantaväestöllä tuo luku taasen on vahvasti alle 2:n minkä seuraamukset jokainen voi itse pohtia. Tähän lisättynä maahanmuutto, sekä pakolaisuus että siirtolaisuus (niin laiton kuin laillinenkin) niin ei ole vaikea ymmärtää niitä tutkijoita, jotka toteavat Euroopan kokevan valtavatn demografisen muutoksen kuluvan vuosisadan aikana. Läntisen Euroopan väestöstä muslimit tulevat muodostamaan nykyisellä kehityksellä 40+% vuoteen 2100 mennessä. Joissakin maissa kuten Hollannissa ja Ruotsissa he voivat tuolloin jo muodostaa enemmistön.

Tämä on Eurooppalaisen arvoliberalismin suuri haaste alkaneella vuosisadalla. Kun omat vanhoillisemme ovat kutakuinkin lyöty koko mantereella ja sekularismin aika olisi koittamassa, saapuu maanosaan kotoperäistä useamman asteen kiihkohenkisempi vanhoillinen, ja tasa-arvoa sekä yksilönnvapautta vastustava siirtolainen.

Kaikki humanitaristiset, altruistiset ja globaalit näkökulmat ovat ymmärrettäviä keskusteltaessa siirtolaisuuden ja sekularismin konfliktista.
Siirtolaisuuden moraaliset arvot ovat merkittäviä. Globaali sosiaalinen oikeudenmukaisuus on tavoiteltavaa.

Mutta emme voi loputtomiin hiljetä siitä todellisuudesta, mikä väistämättä kuvastuu lopulta kulttuurien konfliktina ellei Islam kykene liikkumaan nykyisestä keskimääräisestä tulkintakehyksestään huomattavasti maallistuneempaan suuntaan. Ja jos ei kykene, mitä me sitten teemme ja millaisena näyttäytyy lastenlapsiemme Eurooppa, jonka maaperällä elää integroitumattomana esim. 20% suuruinen radikaalisti vanhoillinen väestöelementti? Mitä se todellisuus on peruskouluille, väkivaltatilastoille, yhteiskuntarauhalle, hyvinvointivaltion rahoituksen turvaamiselle, äärioikeiston kannatukselle?

Nämä kysymykset on kysyttävä hyvissä ajoin, ja avoimesti. Niihin on myös vastattava, eikä niitä voida sivuuttaa sensitiivisyyssyistä.

Eurooppalainen arvoliberalismi ei ole vielä saavuttanut voittoaan, suurin taisto yksilönvapauden puolesta on vasta alkamassa.

Peter. said...

Herra Laakson kommentista sai sen käsityksen, että abortti olisi todella positiivinen asia!

Tapio Laakso said...

Oikeus aborttiin on erittäin positiivinen asia.

Tapio Laakso said...

Lisättäköön tähän, että myös Mexico City hyväksyi naisten oikeuden aborttiin.