3.4.07

Göteborg-syytteet nurin hovissa

HS kertoo: Göteborgin suomalaisaktivistien mellakkasyytteet nurin

Hauskaa.

Tosin hieman kummaa aina kuulla nämä jutut uutisissa.

1 comment:

martti said...

Oikeus on voittanut taas. Onneksi olkoon!

Minusta on kuitenkin erittäin kyseenalaista, että nyt kun asia on virallisesti loppuunkäsitelty ja maineesi on sekä käräjä- että hovioikeuden päätöksellä puhdistitettu, asiasta aiemmin näyttäviä mellakkajuttuja kirjoittanut Helsingin Sanomat ei enää kertonut syyttömiksi todettujen nimiä.

Toisin oli jutun ollessa kesken - vaikka juuri silloin hyvän journalistisen tavan mukaan syytettyjen nimiä EI olisi pitänyt julkistaa.

29.6.2006 "Göteborgin mellakoista luettiin syytteet kahdelle suomalaiselle" -otsikoidussa jutussaan HS uutisoi näyttävästi oikeudenkäynnin ja julkisti samassa yhteydessä sinun ja muiden asianosaisten nimet.

Sama tiedotuslinja nimienne kanssa jatkui 7.7.2006, kun HS kertoi, että "Göteborgin mellakassa olleiden suomalaisten syytteet kaatuivat".

Tietysti pääasia on, että oikeusprosessi on nyt osaltanne ohi, mutta pidän HS:n linjaa täysin sopimattomana. Jos nimet on jo turhaan sotkettu mukaan uutisiin, pitäisi yleisölle tehdä selväksi oikeuden todenneen teidät nimeltä mainiten syyttömiksi.