17.3.07

Miten epävarmuutta vähennetään?

Epävarmuudessa ja jatkuvassa välitilassa elävän prekariaatin tilanteen parantaminen vaatii yhteiskuntaa läpäisevien toimenpiteiden toteuttamista. Tavoitteena on lisätä itsemääräämistä, kasvattaa neuvotteluvoimaa ja vähentää riiston mahdollisuuksia.

1. Yhteiskunnassa tehdään suunnattomat määrät arvokasta työtä, joka luo uutta vaurautta, mutta ei ole palkkatyötä. Tätä työtä väitetään tuottamattomaksi, koska siitä ei saa toimeentuuloa markkinoilla. Yhteiskunta ja markinat ovat kuitenkin tästä työstä riippuvaisia, joten työn arvo on tunnustettava ja sitä on tuettava myös rahallisesti.
Lue lisää...

-

Viimeinen kampanjapäivä. Eiliset YLE:n gallupit näyttivät Vihreille 9,7% tulosta, mikä on paras lukema vähään aikaan, joten suunta on oikea. Toivottavasti ihmiset äänestävät kaikkia kolmea suurta puoluetta vastaan. Politiikkaan saataisiin rutkasti lisää mielenkiintoa, jos mitkään kaksi puoluetta eivät kykenisi enemmistön muodostamiseen vain kahdestaan.

1 comment:

Rosa Meriläinen said...

Kotityöt tapaavat olla tällaista "näkymätöntä" työtä. Sitä tekevät enemmän juuri naiset: äidit, isoäidit.

Palkattu hoitajamme lopetti nyt, kun vaalien jälkeen en ole enää päivätöissä. Upea ammattikunta nuo lastenhoitajat! Ikävä kyllä moni tekee noita hommia vain pimeästi.