28.3.07

Kuinkas sitten kävikään

Kevään tulon tunnistaa siitä, että katuja on ryhdytty repimään auki. Ensimmäinen jäätelö ja puistokalja ovat minun osaltani vielä nauttimatta. Vaalien jälkeinen stressiflunssa uhkaa.

Hallitusneuvottelut alkavat pian. Saahan nähdä mitä on tulossa. Elina Moision blogissa on hieman keskustelua aiheesta. Itse en oikein usko, että porvarit kykenevät tarjoamaan sellaista hallitusohjelmaa, johon Vihreät suostuisivat.

Tosin mieleen nousee ihmetys siitä, miten edellistä hallitusta oikeistolaisempaa politiikkaa edes voisi tehdä, mutta ehkä tämä johtuu vain siitä, että Todellisen Oikeiston pahuus on vain päässyt unohtumaan.

Kiinnostavinta on nähdä pystyvätkö demarit minkäänlaiseen itsekritiikkiin edes tämän vaalituloksen jälkeen. Vai työnnetäänkö syy tappiosta tyhmien ihmisten, huonon sään, mainoskeskustelun ja median syyksi?

Vaalisosialismi ei toiminut, joten jotkut demarit ovatkin jo ehdottaneet, että puolueen pitäisi siityä ylipäänsä vielä enemmän oikealle.

4 comments:

Olli Aalto said...

Hmm...

Iltasanomien mielipideosastolla eräskin vanha demari kirjoitteli, että turha puhua mistään viestintämokasta demarien kampanjan osalta: kolme Kokoomusta Suomessa on vain liikaa! ;)

Yt. Olli

Riku Eskelinen said...

Ei porvariston ja pahan oikeiston tarvitse mitään tarjotakaan, kun suurin puolue on kuitenkin Keskusta. Hallitukseen voitaisiin todella tarvita muitakin puolueita keskemmältä?

Anonymous said...

Hassua :) Kyllä te sinne hallitukseen tulette, jos vaan pääsette. Pakkohan Tarjanne jonnekin on loppusijoittaa :) Vaikka te nuoret varmaan hänet Ämmässuolla mieluummin näkisittekin ;)

-Viljami-

Adelphi said...

"Kiinnostavinta on nähdä pystyvätkö demarit minkäänlaiseen itsekritiikkiin edes tämän vaalituloksen jälkeen."

Kiinnostavinta on nähdä pystyvätkö vihreät - Suomen ylivoimaisesti omahyväisin puolue - minkäänlaiseen itsekritiikkiin tämän tai minkään vaalituloksen jälkeen, vai syytelläänkö jatkuvasti muita: demareita, naisia islamilaisittain sortavaa Keskustaa sekä tietenkin Pahista Pahinta, Todellista Oikeistoa.