6.3.07

Ei B-luville

Eiliseen turvapaikkatilaisuuteen liittyvä linkkivinkki: www.b-lupa.net.
Suomessa elää satoja ulkomaalaisia oikeudettomassa ja jatkuvassa epävarmuuden tilassa ilman pääsyä työhön, koulutukseen ja peruspalveluihin. B-luvan saaneilla ulkomaalaisilla ei ole normaalin elämän kannalta välttämättömiä perusoikeuksia. B-lupakampanja vaatii kaikille B-lupalaisille jatkuvia oleskelulupia ja vastustaa heidän palauttamistaan.

5 comments:

Anonymous said...

Näitkö jo tämän aamun Hesarin? Piispat vetoavat vanhan naisen karkotuksen estämiseksi. Löytyy tänään myös verkkoversiosta:
http://www.hs.fi/kotimaa/
Johanna

Emmi said...

Miten tilaisuus meni? Nyt tuolla b-lupasivuilla on muuten muiden puolueiden lisäksi myös vihreiden ehdokkaiden b-lupakriittisiä kantoja!

-Emmi

Tapio Laakso said...

Ihan ok. Amnestyn turvapaikkapeli on valaiseva. Tulin karkotetuksi, turvapaikan hakeminen ei oikein kannata.

Jenni Lingon Turvapaikka-dokumentti oli koskettava. Loppu oli sentään onnellinen.

Junakohtaus said...

Miten tämä kaikki suhtautuu siihen, että B-lupa kirjoitetaan ihmiselle, jolla ei ole edellytyksiä saada pysyvää oleskelulupaa? Eikö ole sentään aika humaania olla lähettämättä niitä heti suoraan takaisin?

Tapio Laakso said...

Näitä ihmisiä ei lähetetä takaisin, koska yksikään poliisi ei uskaltaudu hommaa toteuttamaan. Juuri tässä valossa on todella kummallista, että nämä ihmiset eivät saa oleskelulupia suojeluntarpeen perusteella.

Siinä, että ollain vain pikkuisen vähemmän pahoja ihmisille, ei vielä tee toiminnasta humaania.

B-luvan saaneilta puuttuvat oikeudet tehdä työtä, päästä koulutukseen jne. Jos ja kun nämä henkilöt kuitenkin jäävät Suomeen, integraation aloittaminen viivästyy vuosilla.