14.3.07

Aloite hehkulamppujen kieltämisestä EU:n alueella

Olen pari kertaa aiemminkin blogannut hehkulamppujen kieltämisestä. Nyt vihreät mepit Satu Hassi ja Caroline Lucas ehdottavat hehkulamppujen kieltämistä EU:ssa.
- Hehkulampuista luopuminen vähentäisi EU-maissa hiilidioksidipäästöjä noin 20 miljoonaa tonnia vuodessa, mikä vastaa yli neljäsosaa koko Suomen päästöistä. Perheet säästäisivät sähkölaskuissaan kaikkiaan 5-8 miljardia euroa vuodessa. Hehkulamppu on halpa ostaa, mutta sen kuluttama sähkö tulee paljon kalliimmaksi ja hehkulamppu myös menee rikki huomattavasti nopeammin kuin energiatehokkaammat lamput. Siksi hehkulamput tulevat lopulta kuluttajallekin kalliiksi, selvitti Hassi.

Hassin ja Lucasin tiedote aiheesta

2 comments:

Toni said...

Mitäpä, jos ensin lakkautettaisiin EU:n tullit energiansäästölampuille?

Anonymous said...

Kuulostaa hyvältä. Minulla energiansäästölamput säästävät sähköä ja sähkölauskuissa onkin näkynyt pientä laskua energiankulutuksessa.

Rahaakin on säästynyt enemmän, koska minun ei tarvitse usein olla ostamassa uusia lamppuja. Energiansäästölamput ovat kestäneet todella hyvin ja paljon kauemmin kuin tavalliset hehkulamput.

Valitettavasti vaikuttaa siltä ettei ehdotus hehkulamppujen kieltämisestä EU:n alueella mene läpi.

Vielä olisi hyvä kun määrättäisiin isoihin tehtaisiin, kerrostaloihin, sairaaloihin pakolliseksi aurinkopaneelit. Saataisin sähkönkulutuksen kasvu kuriin, eikä tarvittaisi uusia ydinvoimaloita pitkään aikaan.