13.2.07

Yksinhuoltajan päiväkirja

Anni Sinnemäki on avannut Yksinhuoltajan päiväkirja -sivuston, jossa yksinhuoltajat kertovat tarinoitaan. Lapsiperheiden köyhyys on Suomessa lisääntynyt viime vuosina ja yksinhuoltajat ovat tässä suhteessa erityisen vaikeassa tilanteessa. Anni kirjoittaa:
Politiikassa joutuu usein miettimään, mikä tapa puhua asioista antaisi tarpeeksi monipuolisen kuvan jostakin aiheesta. Pelkästään tilastoihin, keskimääräisyyksiin ja tulonsiirtoihin tutustuminen ei anna riittävää käsitystä ihmisten erilaisista elämäntilanteista. Siksi halusin pyytää kirjoituksia niiltä, joiden arkista elämää nämä asiat ovat.

2 comments:

Rosa Meriläinen said...

Lopetin just yksinhuoltajan päiväkirjojen luvun, kun alkoi taas itkettää. Anni kävi aikaisemmin päivällä huoneessani just kun olin menossa palaveriin ja sanoi, että "sun on pakko kattoo ne sivut". Minä nopeasti katsoin ja aloin itkeä tihuuttaa, kun silmiin osui otsikko "Afrikassa yksinhuoltajat usein isoäitejä". Menin tippa linssissä palaveriin ja yritin selittää, miksi olen tunnetilassa. Siinä tuli sitten mieleen AIDS-orvot ja taas aloin vollottaa. Koittaa tässä nyt sitten olla kova kansanedustaja!

Rosa Meriläinen said...

Oi, aloin itkeä yksinhuoltajia lukiessa. Tosin ekan itkun sain otsikosta "Afrikassa yksinhuoltajat usein isoäitejä". Siitä tulikin sitten mieleen AIDS-orvot ja taas aloin itkeä.