5.2.07

Vanhemmuuden kustannukset on tasattava oikeasti

MTV3:n uutiset kertoivat, että yksinhuoltajaäitien on nykyisin huomattavasti vaikeampaa saada töitä kuin ennen lamaa. Työnantajat pelkäävät esimerkiksi sairaan lapsen hoitamisesta aiheutuvia poissaoloja ja kuluja. Tilanne asettaa naiset työmarkkinoilla epätasa-arvoiseen asemaan ja lisää naisvaltaisten alojen yrittäjien kustannuksia.

Palvelualan yrittämisen ja työpaikkojen lisääntyminen vaatii vanhemmuuden kustannusten tasaamista kaikkien työnantajien kesken. Nykyinen hallitus on tehnyt kosmeettisia parannuksia asian suhteen, mutta hallituksen esitys on edelleen täynnä aukkoja. Tämä asia olisi korkea aika hoitaa ihan oikeasti kuntoon niin sukupuolten välisen tasa-arvon vuoksi kuin monipuolisen elinkeinorakenteenkin takia.

2 comments:

Aija Salo said...

Jep, olet oikeassa!

On muuten hienoa, että myös viime viikolla lanseeratun Feministinen aloite -liikkeen manifestissa vaaditaan vanhemmuuden kustannusten jakamista nimenomaan kaikkien työnantajien kesken.

Liikkeen ohjelman on allekirjoittanut kansanedustajia vihreistä, vasemmistoliitosta, demareista, rkp:sta ja kokoomuksesta, eli tavoitteelle on laaja poikkipoliittinen tuki.

Ks. http://www.feministinenaloite.org.
Feministisen aloitteen takana on Vihreät nuoret ja opiskelijat eli ViNO.

Tapio Laakso said...

Juu, käykääpä allekirjoittamassa, mutta kaipa tuo oli suht yhteispoliittisesti toteutettu projekti.