13.2.07

Pirun puhelinluettelot

Olin tänään Sanomatalossa muotokuvanäyttelyn avajaisissa. Kuvataideakatemian opiskelija Hanna Asikainen on maalannut sarjan muotokuvia nuorista poliitikoista, myös minusta. Käykää katsomassa, taulut löytyvät Sanomatalon alakerrasta.

Kotiin tullessa oven takana odotti satoja sivuja paperisaastetta. Postiluukusta oli tungettu sisään kolme kappaletta Fonectan puhelinluetteloita. Ilmeisesti kilpaileva yritys toimittaa jossain vaiheessa vielä kolme lisää kuten aiempina vuosina. Kaikki yhtä tarpeettomia, Google on keksitty eikä luetteloissa edes ole kännykkänumeroita.

Voisikohan perustaa Wikipedia-tyyppisen avoimen puhelinluettelon, joka ajaisi nämä saastan levittäjät ulos markkinoilta?

5 comments:

Anonymous said...

Samaa toivon. En ole vuosiin ottanut niitä luetteloita edes kääreistään, kun niitä ei tarvitse mihinkään:(

Muista tänään Vernissan bileet illalla!:) Hyvää ystävänpäivää.

T: blog.myspace.com/lauraran

Tuomas Tuure said...

Kaikki luettelot joutavat paperinkeräykseen. Minä lisäsin viimeisten jälkeen "ei mainoksia" lappuuni tekstin "tai puhelinluetteloita"

Nele said...

Pirun puhelinluetteloista. Norjassa ja sen jälkeen myös Ruotsissa on jo reagoitu luonnonsuojelujärjestöjen toimesta "luettelojätteeseen", joita yhä harvemmat käyttävät, sillä ainakin em. maissa numerot saa kuka tahansa, helposti ja vaivattomasti, netistä.
Norjan luonnonsuojeluyhdistyksen (Norges Naturvernforbund) tutkimuksen mukaan 45 prosenttia haluaa saada paperiluettelon, mikäli he saavat valita. 65 prosenttia kysytyistä valitsee internetin löytääkseen haluamansa numeron. Alle 30-vuotiaista vain kuusi prosenttia tutkituista käyttää paperikatalogia. 94 prosenttia alle 30-vuotiaista ei käytä paperiluetteloa koskaan.
Norjan Luonnonsuojeluyhdistyksellä on meneillään kampanja, jossa vaaditaan mm. Norjan hallitukselta, että vain ne, jotka oikeasti haluavat luettelon, voivat tilata sen. Paperiluettelon turha painaminen vähentäisi melkoisesti jätettä ja hiilidoksidipäästöjä.
Ruotsin Luonnonsuojeluyhdistys (Svenska Naturskyddsföreningen) suunnittelee mahdollisesti vastaavanlaista kampanjaa. Aiheesta kirjoitti ruotsalainen Svenska Dagbladet lehti tänään.
Suomalaiset samaan veneeseen ja toimiin - mikäli vastaavaan ei ole jo ryhdytty.

Tuomas Tuure said...

Entisessä "ei mainoksia" tekstissäni lukeekin nyt myös "eikä puhelinluetteloita tai ilmaisjakeluita"

Jazmanaut said...

Elimäenkatu 5, 00510 Helsinki
On osoite, jonne kaikkien tulisi ylimääräiset fonectan luettelonsa roudata.

Pitäkööt paperinsa.