9.2.07

Kuulen äänestysprosentin nousevan

Opetusministeriön äänestysinnon nostattamiseen tarkoitettuja materiaaleja ilmaantui tänään puoluetoimistolla. Settiin kuului kyniä, joista saa vedettyä esiin mainoksen, jossa lukee "Kirjoita äänesi kuuluviin!". Lisäksi oli myös mustia pipoja, joissa oli oranssi 18.3.2007 -teksti. Tähän hupiin on käytetty miljoona euroa.

Jos äänestysaktiivisuutta (etenkin nuorten) halutaan oikeasti nostaa, seuraavaksi voisi miettiä ennakkoäänestyspaikkojen sijoittamista suurempiin oppilaitoksiin. Näin äänestää voisi siellä, missä nuoret ovat. Kouluja voisi myös kehottaa järjestämään koulupaneeleja ehdokkaille hieman innokkaammin.

5 comments:

Kerttu Hakala said...

Oulussa saatiin onneksi nyt eka kertaa ennakkoäänestyspaikka yliopistolle ja ammattikorkeaan, jee! Täällä kaukaisemmassa pohjolassa myös noita vaalipaneeleita on ilmeisesti ahkerammin kuin ikinä ennen, joten siinäki varmaan mennään eteenpäin... Tai sitten se vaan tuntuu siltä itestä, kun laukkaa paneeleissa nykyään semmoset 3-4 kertaa viikossa ;). Noita paneeleita vaan on hirveästi lukioilla eikä niinkään amiksilla, mikä on sääli.

Kyösti said...

Mä haluun niitä mauttomia tavaroita!

Qtea said...

Mun mielestä Irc-gallerian vaalikone ja nuorten mahdollisuus äänestää kysymyksistä oli ehkä paras nuorten äänestämisintoa nostattava kampanja näissä vaaleissa. En tiedä taustoja, mutta olettaisin, että julkista rahaa ei siinä kovin paljon palanut.

Minerva Krohn said...

Hei
Aika monelle, jo pitkään äänioikeuden omanneelle, on epäselvää mitä äänestäminen edellyttää. Siis ihan noin konkreettisesti. Monesti kuulee ihmisten valittavan, että "äänestyslippu katosi." Kun lehdissä yms kehotetaan ottamaan kotiin tullut äänioikeusilmoitus mukaan vaalipaikalle, monet luulevat ettei ilman sitä saa äänestää.
Äänestämistä voisi lisätä valistamalla, että pelkkä henkkari riittää.

Anonymous said...

Iltapäivälehdistön onnittelusähke.

Olette siirtynyt lapsekkaasta aktivismista aikuisten maailmaan.

Kirjoitatte täällä tärkeistä asioista. Ette ole lapsellisesti kadulla rähisemässä.

Onneksi olkoon. Olette matkalla hyväpalkkaiseen työhön. Isänne valitsemalla alalla.

Yhteiskuntamme on pohjimmiltaan konservatiivinen. Hyvä niin. Pojat jatkavat isiensä työtä.

Vaalien jälkeen voitte huolestua teollisuuden kilpailukyvystä ja kohota suomalaisten vaikuttajien ykkösliigaan.

Iltapäivälehdistö onnittelee teitä!