7.2.07

EK-lobby

Tämän päivän YLE:n nuorten vaaliohjelma sujui ihan hyvin. Pätkät tulevat ulos Superfarm ohjelman yhteydessä. Illan vietin EK:n lobbaustilaisuudessa. Surullista kuultavaahan se oli, etenkin ilmastopolitiikan kannalta. Kysyin, onko EK valmis sitoutumaan mihinkään päästövähennyksiin. No eipä ollut. Kovasti ovat valmiita kaikenlaista puuhastelemaan, kunhan ei tarvitse luvata mitään tuloksia.

Myös Kokoomuksen ilmastolinjaus kävi hyvin selvästi espoolaisen ehdokkaan puheenvuorosta, jossa todettiin suurinpiirtein sama. Suomi on jo tehnyt kaiken ja oikeastaan sillä, mitä Suomessa tehdään ei ole mitään väliä, joten mitään ei pidä tehdä.

4 comments:

Anonymous said...

No moi!

Just meinasin blogata aiheesta, mutta en saanut aikaiseksi.

Mun suosikkilauseita oli taas kerran nää: "Kuka haluaa tuulimyllyjä takapihalleen?"

"Ne on rumia."

Hmmm...

Mä puolestani en halua uraanikaivoksia takapihalleni. Monestakaan syystä, josta esteettiset syyt on vaan osa.

Ja koska mitään muita päätöksiä tässä maailmassa oikeasti perustellaan politiikassa ulkonäköseikoilla? Vois toki koittaa. "Moottoritiet on rumia" "Avohakkuut on rumia" "Ydinvoimalat on rumia" jne...Jotenkin veikkaan, että vihreiltä näin syvälliset perustelut ei menis läpi samalla tavalla kun noilta herroilta;)

Maailma on ihan hiukan epäreilu.

T: http://www.laurarantanen.net

Tapio Laakso said...

Kerrostalojen rakentaminen pitäisi lopettaa, kun linnut törmäävät niihin...

Anonymous said...

Todellakin. Ja lentokoneiden käyttö, ja kaikki ilmassa tapahtuva liikenne. Ja maassakin, koska tosi tosi paljon eläimiä liiskautuu auton alle koko ajan. Aika paljon enemmän kuin tuulivoimalan siipiin, jos oikein prosentteja laskemaan ryhdyttäis;)

Hihi.

T: Sama L

P.S. Entäs vesiliikenne. Ei oo vedenelävistä kivaa liiskautua potkuriin;) Ja se _meteli_...

Aija Salo said...

Loistava huomio, Laura! En ole tullut ajatelleeksi tuota ristiriitaa rumuus-argumentoinnissa. Tosin käytän usein samantapaista rinnastusta, jos joku väittää esimerkiksi homoseksuaalisuutta "luonnonvastaiseksi" tms: "Joo luovutaan heti autoista, taloista, pakastimista, vaatteista jne., eihän eläimilläkään ole sellaisia..."

Eilisen tilaisuuden parast sitaatti oli mielestäni EK:n johtajan Tellervo Kylä-Harakka-Ruonalan "Ilman energiaa ei tapahtuisi mitään." Energiaan kannattaa suhtautua myönteisesti, pois siis turha energiapoliittinen kärhämöinti. ;-)