31.1.07

Uusi poliittinen käsite: vanhastelu

Kansanedustaja Johanna Sumuvuori ja Viron vihreiden puheenjohtaja Valdur Lahtvee kirjoittavat yhteiskannanotossaan ekologisen verouudistuksen tärkeydestä. Samalla Nanna onnistui lanseeraamaan uuden poliittisen käsitteen, vanhastelun:
- Viron vihreiden nopeasta noususta iloitaan Suomessakin. Nyt näyttää siltä, että vihreä puolue olisi saamassa vähintään 6 paikkaa Riikikoguun. Tämä todistaa myös, että ympäristöarvot ja huoli ilmastonmuutoksesta ovat nousemassa vakavasti virolaiseen poliittiseen keskusteluun. Virossa on myös päätetty ryhtyä toteuttamaan ekologista verouudistusta, kun Suomessa asian kanssa vielä vanhastellaan, toteaa kansanedustaja, Euroopan vihreiden hallituksen jäsen Johanna Sumuvuori.

1 comment:

Laura Tuominen said...

" - Virossa päättäjät ovat jo ymmärtäneet ekologisen verouudistuksen tarpeellisuuden ja hallitus on päättänyt siirtää verotuksen painopistettä tuloverotuksesta luonnonvarojen kulutuksen ja päästöjen verottamiseen, sanoo Viron vihreiden puheenjohtaja ja Viron verouudistuksen laatinut asiantuntijatyöryhmän jäsen Valdur Lahtvee."

No joo, tosiaan. Maassa, jossa on vähän yli 20 prosentin suuruinen tasavero tuloverotuksessa, voidaan tosiaan sanoa rehellisesti että verotuksen painopistettä on aktiivisesti siirretty työn verotuksesta pois päin. Verotuksen painopistehän muuttuu noin säälittävän pienellä tuloveroprosentilla aika helposti.