23.1.07

Teollisuus painostaa Bushia...

..torjumaan ilmastonmuutosta. Muutaman yhdysvaltain suurimman yhtiön toimitusjohtajat vaativat Bushilta toimia ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Johtajat vaativat sitovia päästörajoituksia ja sitoutumista 60% päästövähennyksiin vuoteen 2050 mennessä.

Viesti on positiivinen, esimerkiksi EK:n ilmastopaperissa ei oltu valmiita sitoutumaan yhtään mihinkään vähennyksiin. Muutenkin kansainvälisiä talouslehtiä lukiessa huomaa, että ilmastonmuutoksesta on tullut osa aivan tärkeintä politiikan agendaa.

Tähän tietysti vaikuttaa se, että teollisuus voi tehdä yhtä ja toista ilmastonmuutoksen torjumiseksi, mutta se on mahdollista vain, jos suunta ilmoitetaan selkeästi. Jatkuvasti muuttuva ympäristö on liiketoiminnan kannalta kaikkein ikävin. Jos selkeä sitoutuminen päästöjen vähentämiseen tehdään, yhtiöiden on mahdollista sitoutua tarvittaviin investointeihin ja yleensä selvitä koko hommasta melko halvalla. Näin on käynyt aiemmin esimerkiksi otsonikadon torjumisen yhteydessä.

Tietysti tehokkaita toimenpitetä yleensä edeltää hirveä valitus valtaisista kustannuksista.

1 comment:

Petri Suninmäki said...

No niinhän se teollisuus yleensä tuomii, kuten Oras mainiossa kirjassaan kirjoitti

Ekana itketään, et ympäristönsuojelu tulee maksamaan älyttömästi tai melkeinpä tappamaan koko teollisuuden Suomesta.

Sitten kun toimenpiteisiin ryhdytään, niin tavoitteisiin päästään murto-osalla panostuksia ja yleensä vielä huomattavasti nopeammassa ajassa.

Ja lopuksi yritykset ylpeinä esittelevät ympäristöohjelmiaan, vaikka alunperin olisivatkin niiden tekemistä vastustaneet.

- Pete
http://suninmaki.blogspot.com/