15.1.07

Nettisivu vuotajille

Foreign Policy, yksi lemppariblogeistani kertoo pian avautuvasta Wikileaks.org-sivustosta. Wikileaks.orgin tarkoituksena on tarjota foorumi kaikille, jotka haluavat vuotaa salaista tietoa. Ylläpitäjien kiinnostus on tarjota autoritäärisissä valtioissa eläville mahdollisuus tietojen vuotamiseen, mutta samat mahdollisuudet ovat tietysti kaikkien käytössä.

Tarkoituksena on, että asiakirjojen vuotajia ei kyetä jäljittämään. Sivut toimivat yhteisönä, joka arvioi dokumenttien aitoutta ja asettaa ne laajempaan yhteyteensä.

Sivuston kehittäjien henkilöllisyys ei ole toistaiseksi vuotanut. He sanovat olevansa toisinajattelijoita mm. Kiinasta, tietotekniikan ammattilaisia ja kryptauksen asiantuntijoita.

http://www.wikileaks.org

2 comments:

Qtea said...

Joo, olen samaa mieltä, Foreign Policy on mahtava. Se on jollain ihan käsittämättömällä tavalla onnistunut olemaan sekä asiallinen että helposti lähestyttävä.

Tapio Laakso said...

Todella. FP on ymmärtänyt todella hyvin blogiformaatin hyödyntämisen. Kirjoitukset ovat lyhyitä, linkittävät pidempiin ja oleellisiin kirjoituksiin ja ovat mielenkiintoisia.