29.1.07

Jesus Camp ja muita Docpoint-elokuvia


Kävin viikonloppuna Docpointissa katsomassa kolme elokuvaa. Hurjin oli Jesus Camp, joka kertoi jenkki-evankelistien lapsille suunnatusta koulutusleiristä. Vetäjien toiveena oli kouluttaa lapsista Jumalan armeija, joka vihdoin yhdistää Yhdysvallat yhdeksi Jumalan kansakunnaksi. Tunsin itseni juuri sellaiseksi liberaaliksi, jollaisten leiriä vetänyt täti naureskeli tutisevan pöksyissään heidän puheitaan kuunnellesssaan. Saa nähdä kuinka hurja taistelu vielä on käytävä evoluutioteorian (ylipäätänsä tieteen) ja aborttioikeuden puolesta.

Kaksi muuta näkemääni elokuvaa olivat The Cemetery Club ja Megacities Remix. Israelilainen The Cemetery Club, kertoo holokaustista selvinneiden vanhusten keskustelukerhosta. Megacities Remix puolestaan kuvaa musiikkivideomaiseen tyyliin tarinoita muutamasta maailman suurkaupungista. Isot kaupungit ovat todella kiehtovia.

4 comments:

Emmi said...

Mun katsomista docpoint-leffoista Turvapaikka oli poliittisin ja paras, kannattaa katsoa, kun se näytetään ylellä!

Qtea said...

Epäedullisen maantieteellisen sijaintini johdosta missasin myös Docpointin, mutta katsoin kyllä Jesus Campin trailerin online. Aika rajua kyllä, ellei leirin johtaja Becky koko elokuvassa kyseenlaista lasten manipuloimisen oikeutattavuutta. Lystikästä oli, miten hän perusteli oman toimintansa oikeutettavuutta sillä, että Palestiinan muslimit toimivat samoin.

Tuon lyhyen trailerin perusteella jo tulin taas ihmetelleeksi sitä, miten paljon draamallisia ja lapsia kiehtovia elementtejä kristinuskossa (ja varmaan muissakin uskonnoissa) onkaan. Olen lapsena itsekin ollut tosi vaikuttunut Raamatun tarinoista, mutta onneksi ei ollut ainuttakaan uskonnollista taipumustani vahvistavaa aikuista saatavilla.

Anonymous said...

Niin vastenmielisiä kuin tällaiset jesus campit ovatkin, niiden meno on silti pyhäkoulumeininkiä jihadistien leireihin verrattuna, joissa lapsille opetetaan niin puistattavaa rasismia, vihaa ja väkivallan ihannointia sekä mm. aseiden käyttöä, että länsimaisia vertauksia saa hakea historian havinoista (niskuroivia lapsia myös armotta piestään näillä leireillä). Lisäksi jihadistien nuorisoleirit ovat lukumäärältään paljon yleisempiä.

Tapio Laakso said...

Niin, fundamentalismi on kuvottavaa ihan uskonnosta riippumatta. Nämä jenkkien fundikset vain sattuvat olemaan hiukan turhan lähellä maassa tällä hetkellä valtaa pitävää porukkaa. Ja jos ihan ruumiita lähdetään laskemaan niin jenkkien aikaansaama katastrofi Irakissa hakee vertaistaan ja on tietysti ihan parasta promoa kaikille jihadisteille. Kuten myös Afganistan.