16.11.06

Energiansäästöjä ohjelmistopäivityksellä

Tyhjäkäynnillä pyörivät tietokoneet tuhlaavat maailmassa hurjat määrät energia ja aiheuttavat suuret kasvihuonekaasupäästöt. Foreign Policyn blogissa kerrotaan, että Microsoft voisi saada aikaiseksi 45 hiilidioksiditonnin vuotuiset säästöt päivittämällä Windowsia pyörittävien koneiden energiansäästöasetuksia.

Immateriaalisen talouden perusta on kovin materiaalinen. Energiakysymyksen ratkaiseminen on muodostumasssa oleelliseksi myös tietoyhteiskunnan kannalta. FP:n esimerkki osoittaa, että suuria säästöjä on saatavilla.

2 comments:

Nikke said...

Tosi vaikuttavia tuloksia syntyisi kyllä. Mahtavinta olisi, jos Microsoft jotenkin reagoisi tuohon. Käynnistetäänkö lobbauskampanja, johon haalitaan Windows-käyttäjiä ympäri maailmaa? Vai onko sellainen jo olemassa?

Tommi Hämäläinen said...

Omassa kannettavassa tietokoneessani on virransäästö systeemit, mutta ne kytkeytyvät päälle ainoastaan kun konetta käytetään akulla. Itse käytän pääasiassa konetta johdon päässä.
Myös yksityistalouksilla ja julkisyhteisöillä on paljon oppimisen varaa tässä asiassa. Itsellänikin unohtuu ajoittain kone turhaan päälle pitkiksi ajoiksi. Myös virastoissa ja kouluissa koneet jylläävät usein turhan panttina.
Vaikka suurin vastuu energian kulutuksesta löytyy ihmisen pään välistä, niin on selvää, että tulevaisuudessa energian kulutukseen voidaan vaikuttaa teknologisin ratkaisuin.