12.10.06

Tilaisuuksia

..olen onneton otsikoiden keksijä väsyneenä.

Asevelvollisuus. Eilen olin puhumassa Maanpuolustustiedotuksen asevelvollisuutta käsitelleessä seminaarissa. Tapahtuma oli varsin onnistunut. Nostin esiin tarvetta ottaa "uudet uhat" (esim. ilmastonmuutos) aidosti vakavasti. Lisäksi puhuin valikoivampaan asevelvollisuuteen siirtymisen puolesta. Otin myös esiin, että asepalveluksen rekrytointipohjaksi tulisi tasa-arvoisesti koko ikäluokka (eli myös naiset), määrällisesti palvelukseen astuisi kuitenkin vähemmän henkilöitä kuin nykyisin. Muutamat seminaarissa esitetyt puheenvuorot tasa-arvosta hakivat älyllisessä epärehellisyydessään vertaisiaan: "Asepalvelus ei ole tasa-arvo kysymys. Se on rajattu tasa-arvolainkin ulkopuolelle."

Hedelmöityshoidot kaikille. Osallistuin toivottulapsi.comin järjestämään mielenosoitukseen hedelmöityshoitojen sallimiseksi kaikille myös jatkossa. Iloisen ja värikkään mielenosoituksemme rinnalla oli myös kymmenkunta vastamielenosoittajaa, jotka halusivat kertoa, että jotkut perhemallit ovat toisia huonompia. Huomisessa äänestyksessä punnitaan esimerkiksi se, onko keskusta todella liberaali puolue kuten jotkut helsinkiläisaktiivit ovat viime aikoina väittäneet - vai jotain aivan muuta.

Viikin ja Pihliksen vihreät Illalla olin tapaamassa Viikin ja Pihlajanmäen alueen vihreitä aktiiveja. Pihlisläisenä ehdokkaana pitää tietysti tuntea myös paikalliset toimijat ja ongelmat. Puhuimme matalalattiabussien kasvavasta tarpeesta (vanhemmat rattaiden kanssa ja vanhukset rollaattoreilla jäävät muuten pysäkille) ja työn muutoksesta. Erityisen kiinnostavaa oli kuulla ja pohtia pienyrittäjyyden (esim. yhden henkilön toiminimet) ongelmia ja suhdetta sosiaaliturvaan ja perustuloon. Joustavien työntekijöiden, pienyrittäjien, yrittämisen helpottamisen ja perusturvasta huolehtimisella on erittäin kiinnostavia rajapintoja.

2 comments:

mr_Zombie said...

Tosiaankin argumentit asevelvollisuuden tasa-arvokysymyksessä ovat varsin absurdeja. Kyselin joskus asiasta tasa-arvovaltuutetulta. Sieltä vastattiin, että tasa-arvovaltuutettu valvoo vain tasa-arvolain noudattamista. Täten hänen näkökulmastaan kyseessä ei ole epätasa-arvo, vaan vain erilainen kohtelu.

Tapio Laakso said...

Samalla keinolla olisi varin helppo hoitaa muutkin tasa-arvo-ongelmat. Siirretään ne vain lain ulkopuolelle.

Hiukan viitseliäämmät argumentoijat esittivät, että miehet ja naiset ovat luonnostaan erilaisia ja siksi heille on näissä kriisiajan tehtävissä erilaiset roolit sukupuolensa perusteella.