4.10.06

Sijoittajat kiinnostuivat ilmastonmuutoksesta

Tämän päivän Financial Times kertoo: "Investors are taking the lead to help save the planet". Institutionaaliset sijoittajat (eläkerahastot ym.) ovat muodostaneet ryhmän nimeltä Institutional Investors Group on Climate Change. Ryhmä hallinnoi 1260 miljardin euron sijoituksia. Ryhmän tarkoituksena on tuoda ilmastoriskien arviointi mukaan sijoituspäätöksiin sekä kannustaa sijoittajia ja hallituksia siirtymään matalapäästöiseen talouteen.

Ryhmän allekirjoittama lausunto:
Investor Statement on Climate Change (pdf)

3 comments:

Vapaaherra said...

Tuohan on periaatteessa kannatettava idea. Millähän perusteella sijoituspäätöksiä käytännössä arvioidaan? Lasketaanko esim. teolliselle toiminalle jonkilaisia ekotaseita, vai miten niitä verrataan keskenään? Kuka määrittelee, mikä päästö/jäte on toista "haitallisempi"? Esimerkiksi kovasti Suomessa viime aikoina innostusta herättänyt biopolttoaineen tuotanto ei ole ollenkaan yksiselitteisesti ekotehokkaampaa kuin tehokkaiden uusien dieseleiden käyttäminen...

Tapio Laakso said...

Saa nähdä, miten homma käytännössä toteutetaan. Mukana olevien tahojen allekirjoittama lausunto on varsin yleisellä tasolla.

miss abled said...

Luulisi, ettei ole kovin vaikea määritellä, mikä jäte tai päästö on pahempi kuin toinen. Niiden ympäristöhaitathan voidaan määritellä aika tarkkaan.