11.9.06

Tietosuojavaltuutettu selvittää | China Labour Bulletin

Tietosuojavaltuutettu haluaa selvityksen poliisin toimista
"Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan tekninen valvonta on kohdistunut henkilöihin, joilla ei ole ollut mitään tekemistä koko tapahtuman kanssa, vaan he ovat olleet täydellisen sivullisia. Eli tämä tiedon keräysvaihe on yksi, jonka tulemme selvittämään"


Pistetäänn tähän väliin myös hieman Asemiin ihan sisällöllisesti liittyvä linkki:
China Labour Bulletin seuraa työntekiojöiden oikeuksia ja kamppailuja Kiinassa.

2 comments:

Johan Ekman said...

Olen aika ärsyyntynyt meidän poliisin sirkusesityksestä. Lieneeköhän taustalla halu todistaa että "kyllä mekin suomessa osaamme vetää anarkisteja turpaan"?

OPN said...

Tuskin. Taustalla lienee anarkistien halu kääntää keskustelu Aasiaan liittyvistä aiheista tärkeämpiin kysymyksiin, kuten Suomen fascistiseen poliisiin ja jatkuvaan kansalaisoikeuksien polkemiseen.

Luulisi sekasorrolla uhanneen "mielenosoituksen" järjestäjienkin ymmärtäneen, mistä tässä asiassa tullaan puhumaan. Toki on hyvä, että nyt käytävässä keskustelussa oikeusasiamiesten selvityksineen päästään ehkä määrittämään käytännölliset rajat poliisin valmistautumiselle ja toiminnalle mellakoiden tai sekasortoisten miekkareiden suhteen. Jatkossa voidaan sitten keskittyä asiakysymyksiin mielenosoitusten yhteydessä.

Perussyy tapahtumiin on kyllä siinä, että maltillisen "tiedostaneiston" mielenosoituksiin on viime aikoina tullut mukaan tätä lähinnä öyhättämisestä kiinnostunutta mellakoijaporukkaa. Selvähän se on, että poliisin tavoite oli estää sekasortoinen mellakointi "katutaiteiden yön" taidepläjäysten tapaan.