14.7.06

Makasiinit tekivä polttoitsemurhan?

Hesari kirjoittaa: Makasiinipalo ei ilmeisesti ollutkaan tahallaan sytytetty. Ehkä makasinit tekivät polttoitsemurhan saadakseen hiljaista repimistä kunniallisemman lopun tai protestoidakseen kunnallispolitiikan kuvottavuutta.

Ensin poliisit totesivat, että vapun mellakka ei ollut suunnitelmallinen. Nyt näyttää, että makasiinipalo ei ollut tahallaan sytytetty. Tämä asettaa todella kummalliseen valoon Kari Rajamäen lausunnot ties mistä terrorismista. Rajamäki on Suomessa se poliitikko, joka surutta käyttää hyväkseen pelon politiikkaa oli kyse sitten vapusta tai turvapaikanhakijoista.

2 comments:

Matti said...

Minun mielestäni se vain asettaa kummalliseen valoon kirjoitukset tyyliin "me kaikki poltimme makasiinit". Minä en ainakaan niitä polttanut, ja nyt näyttää siltä ettei kukaan muukaan niin tehnyt. Ajattelin jo aikanaan kirjoittaa parodian "Me kaikki poltimme Porvoon kirkon", mutta onneksi maltoin mieleni.

Tapio Laakso said...

Ironia ja symboliikka ovat tunnetusti vaikeita lajeja. Me poltimme makasiinit -kirjoituksen pointti nimenomaan ei muutu mihinkään, koska kirjoitus viittaa paljon muuhun kuin siihen raapaisiko joku tulitikun vai ei.