3.5.06

Pari vappujuttua

Mikko Metsämäki käsittelee Makasiiinien tapahtumia kolumnissaan sissimarkkinointina Markkinointi&Mainonta -lehden sivuilla:

Marssin aikana iskettiin symbolisesti merkittäviin kohteisiin kuten Elinkeinoelämän Keskusliiton pääkonttoriin ja jatkoilla pantiin pystyyn kunnon hässäkkä, joka ylsi kaikkien televisiokanavien pääuutisiin. Tänään tiistaina tapaus on molempien iltapäivälehtien kansiaihe ja Ilta-Sanomat uhraa mellakalle peräti kuusi sivua. Tuskin edes Bob Helsinki olisi pystynyt parempaan.


Hukkajukka kirjoittaa Makasiinien viimeisistä bileistä:

Mutta sen voisitte oppia, että tällaisilla tapahtumilla ei ihan oikeasti ole johtajaa. Vaikka teille on ilmeisesti armeijan ja koko koulutuksen ajan tolkutettu, että joukot liikkuvat vain johtajan käskystä, itseorganisoituneet ja anarkistissävytteiset massat eivät toimi näin. Voisitte vähitellen oppia.

1 comment:

Matti said...

Johtajia ei tarvita, koska tiettyjen tahojen järjestämät tapahtumat tiedetään yleisesti avoimeksi kutsuksi tulla räyhäämään. Olen itsekin ollut järjestämässä kaikenlaista, ja kumma kyllä "johtajattomat massat" eivät ole koskaan innostuneet niissä tapahtumissa riehumaan. Kun ei ole kutsuttu.

Hukkajukalta lainaamassasi pätkässä sana "massat" puolestaan saa koomisen sävyn, kun kyse on samasta pienestä juopporetkueesta joka käyttää kaikki tekosyyt rikkomiseen ja sotkemiseen. Jälleen kerran yksi tapahtuma, joka ei edistänyt yhtään perustuloa tai mitään muutakaan edistämisen arvoista asiaa.